PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM! Važna poruka crno-belih pred drugi meč protiv Zvezde!

Meč će se igrati u sredu, a Partizan pokušava da prekine neugodan niz.

MN Press

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom meču finalne serije Superlige, a priliku da se revanširaju Crvenoj zvezdi imaće već u sredu od 20 časova, pred svojim navijačima. Drugi meč u seriji igra se u Beogradskoj areni, a dan pre te utakmice crno-beli su se oglasili saopštenjem u kojem pozivaju navijače da bodre ekipu bez uvreda i bez ubacivanja predmeta u teren.

Želja Partizana je da upiše pobedu na poslednjoj utakmici u sezoni pred svojim navijačima, ali i da seriju vrati u hali "Aleksandar Nikolić", gde bi eventualnim brejkom  prekinuo dugogodišnju dominaciju Crvene zvezde. Partizan je poslednju titulu u Srbiji osvojio u proleće 2014. godine, nakon čega je najveći rival osam puta stizao do pehara.

"U sredu, 5. juna, crno-beli igraju poslednji meč pred svojim navijačima u sezoni 2023/24. U Beogradskoj areni, Partizan Mozzart Bet dočekuje Crvenu zvezdu od 20 časova, u drugoj utakmici finala plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije. Trenutni rezultat je 1:0 u korist rivala, a titulu prvaka Srbije osvojiće tim koji prvi zabeleži dve pobede. Sutrašnja utakmica, prilika je da pod svodovima Beogradske arene ekipa Partizana izbori 'majstoricu' i tako za subotu zakaže finalnih 40 minuta borbe za titulu! KK Partizan poziva navijače da još jednom ispune Beogradsku arenu i pomognu svom timu. Glasna podrška, bez ubacivanja predmeta u teren i vređanja bilo koga! Ulazi u dvoranu, biće otvoreni od 18 časova, a Klub poziva navijače da zbog pojačanih bezbednosnih mera, dođu na utakmicu ranije. U sezoni na izmaku, neke zajedničke želje nisu ostvarene, ali Partizan nikada ne odustaje! Hajde da zajedno izborimo pobedu i vratimo plej-of seriju u Pionir. Korak po korak, poen po poen, do konačnog preokreta i trofeja! Budi uz Partizan!", navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je trenutno u veoma lošem nizu rezultata protiv najvećeg rivala. Crvena zvezda je pobedila na poslednjih sedam mečeva, svim koji su se igrali tokom 2024. godine - počelo je u Evroligi (88:72), nastavilo se u ligaškom delu ABA lige (88:86), zatim Kupu Radivoja Koraća (85:79) i finalnoj seriji regionalnog takmičenja (85:82, 80:73, 82:76). Na kraju niza Crvena zvezda je dobila prvi meč finalne serije domaćeg prvenstva (89:88) pred svojim navijačima, nakon promašaja Zeka Ledeja u poslednjoj sekundi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Crvena zvezda Partizan Košarka  MONDO