Košarka

PARTIZAN SE NIJE ŽALIO, ZVEZDI VEČERAS STIŽE TITULA? Poslednje informacije nakon haosa u finalu Superlige!

Autor Milutin Vujičić

Prema najnovijim informacijama, Crvenoj zvezdi bi večeras trebalo da bude uručen pehar šampiona Srbije.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Odluka o epilogu prekinute druge utakmice finala Košarkaške lige Srbije (KLS) trebalo bi da bude doneta u toku dana, a prema rečima direktora takmičenja Aleksandra Grujina - Crvena zvezda će pobediti službenim rezultatom 20:0. Ostaje još samo da se utakmica i zvanično registruje, pošto je sinoć prekinuta početkom treće deonice, kada je doneta odluka o pražnjenju "Arene". Na kraju, igrači Zvezde su se pojavili na parketu, ali ne i igrači Partizana, dok iz kluba uveravaju da im je rečeno da se susret odlaže za 24 sata.

Zbog protokola i prekida utakmice, pehar za šampiona Srbije je vraćen u kutiju i biće večeras dodeljen Crvenoj zvezdi, prenosi "Mozzart Sport". Prema njihovim informacijama, trofej prvaka Srbije će stići na Mali Kalemegdan čime će Zvezde i deveti put uzastopno postati prvak Srbije.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, Partizan nije podneo zvaničnu žalbu u zapisniku i zbog toga ne postoje nikakve prepreke da se meč registruje službenim rezultatom za Zvezdu, čime će crveno-beli doći do potrebne druge pobede u finalu.

Podsetimo, nakon što su igrači Crvene zvezde otišči u svlačionicu zbog uvreda na račun porodice Čović i zbog ubačenih predmeta na teren, sudije su tražile da se tribine isprazne. Posle više od sat vremena to se i desilo, a potom su igrači Zvezde izašli na parket. Za to vreme, Partizanovi košarkaši su već napustili dvoranu. Prema pravilima, uključeno je vreme (15 minuta) za početak utakmice, a kako se samo jedan tim pojavio na terenu, sudije su svirale kraj.

BONUS VIDEO:

(Mozzart Sport/MONDO/M.V.)