Košarka

NIKOLA KALINIĆ TRI GODINE U CRVENOJ ZVEZDI: Završio sa Barselonom, Španci otkrili sve!

Autor Nikola Lalović

Nikola Kalinić potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom!

Izvor: MN Press

Bomba iz Španije, dobro obavešteni "Encestando" tvrdi da je Nikola Kalinić u ponedeljak završio svoju karijeru u dresu Barselone i da je dogovorio ugovor sa Crvenom zvezdom! Prema navodima ovog španskog medija on je ima dogovor sa crveno-belima i samo se čeka zvanični potpis. Ipak navodi se i da Olimpija iz Milana ima pik na njega i pokušava da ga dovede.

Kalinić je Nakon Spartaka iz Subotice, Novog Sada, Vojvodine i Radničkog prvi put dres crveno-belih obukao 2014. godine. Nakon godinu dana otišao je U Fenerbahče gde je ostao pet godina, a zatim je igrao za Valensiju. Vratio se među crveno-bele 2021. godine, a zatim posle godinu dana otišao u Barselonu. 

Doskorašnji reprezentativac Srbije je ljubimac navijača, a za sada je Crvena zvezda na njegovoj poziciji produžila ugovor sa Rokasom Gedaitisom. Doveden je Uroš Plavšić iz Mege, a pominje se da su dogovoreni i Kodi Miler Mekintajer i Ajzea Kenan.

Što se tiče Barselone, biće mnogo promena. Rokas Jokubaitis želi u NBA, a Oskar Da Silva je sve dogovorio oko povratka u Nemačku gde će igrati za Bajern. Takođe Nadži i Dario Brizuela traže nove sredine, a teško da će Riki Rubio nastaviti karijeru. Od pojačanja pominje se dolazak Huana Nunjeza, ali je moguće da i on ode uz NBA, a kao zamena za Kalinića vidi se Ševon Šilds. Umesto Da Silve u klub bi mogao da dođe Trevion Vilijams, tako da će Barselona izgledati dosta drugačije naredne sezone. 

(MONDO, Encestando, N.L.)

BONUS VIDEO: