Košarka

"PLATIĆE KAZNU I OSTAJE KOD NAS!" Ostoja Mijailović se oglasio posle vesti da Kaboklo ide u Zvezdu

Autor Milutin Vujičić

Ostoja Mijailović saopštio da Bruno Kaboklo neće promeniti klub tokom leta, uprkos odlasku u SAD usred finalne serije.

Izvor: YouTube/Telcast/Screenshot/MN Press

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo iznenada je otišao iz Partizana pred finalnu seriju Košarkaške lige Srbije (KLS) protiv Crvene zvezde, klub je najavio da je otvoren disciplinski postupak protiv njega, a potom su se pojavile i spekulacije da bi mogao da ode u redove najvećeg rivala.

Ipak, prema rečima Ostoje Mijailovića i naredne sezone ćemo ga gledati u Partizanu: "Platiće kaznu, ali on ostaje u Partizanu", rekao je Mijailović gostujući u podkastu "Telcast".

Prema rečima predsednika Partizana sezona nije bila uspešna, zbog čega bi klub mogao da oseti i finansijske poteškoće već u sledećoj i narednim godinama: "Teško mi pada svaki poraz, a posebno poraz u večitim derbijama. Sezona je bez ikakve dileme neuspešna. Želeli smo u TOP 8 fazu Evrolige, želeli smo da odbranimo ABA ligu, borimo se za trofeje u Srbiji. Nismo uspeli u tome, a potajno sam se nadao da možemo i više u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo bili jako blizu plasmana na finalni turnir Evrolige, kada smo osvojili ABA ligu, ali nismo odradili prelazni rok onako kako smo se nadali", rekao je Ostoja Mijailović i potom dodao:

"Nismo imali željenu hemiju, a samim tim ni rezultate. Ekipu formira sportski sektor, a čelnici kluba su tu da obezbede neophodna finansijska sredstva. Moram da naglasim da je sezona bila protkana velikim brojem mečeva koje smo gubili na jednu loptu. Žao mi je zbog navijača, nismo imali ni sreće, a naravno da ćemo raspravljati o odgovornosti za sezonu koja je ostala iza nas", dodao je Mijailović koji je ocenio da su dve od sedam njegovih godina u Partizanu bile uspešne.

Ostoja Mijailović
Izvor: YouTube/Telekom Srbija

Uskoro opširnije...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)