Košarka

VEST JE DVA PUTA BIO U BEOGRADU: Gledao utakmicu Zvezde i dobio poklon od čuvenog plejmejkera (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Legendarni as Džeri Vest preminuo je u 86. godini, a jednom prilikom bio je u Beogradu.

Izvor: MN Press

Legendarni Džeri Vest preminuo je u 86. godini. Otišao je u večnost u svom domu u prisustvu svoje supruge Karen. Od njega se opraštaju mnogi i sadašnji i bivši NBA asovi i svi imaju samo reči hvale za njega. U svojoj dugoj karijeri i igračkoj i u ulozi funkcionera uradio je pregršt dobrih stvari, a zanimljivo je da je nekoliko puta bio i u Beogradu.

Prvi put je to bilo 15. i 16. februara 2003. godine. Prvo je gledao utakmicu između Vršca i Lavova 063 u hali "Šumice", dok je pored njega bio NBA skaut Marin Sedlaček. Dan kasnije otišao je u "Pionir" i gledao utakmicu između Crvene zvezde i FMP-a i tada je dobio poklon od Skunija Pena. Njih dvojica imali su srdačan pozdrav. Godinu dana kasnije, u novembru 2004. godine je ponovo bio u Beogradu i gledao je košarkaški meč u Sedlačekovom društvu.

Celu igračku karijeru proveo je u Mineapolis Lejkersima, kasnije Los Anđeles Lejkersima sa kojima je osvojio i titulu 1972. godine, a bio je MVP finala tri godine ranije. Igrao je 14 puta na Ol-staru, a kao trener vodio je Lejkerse od 1976. do 1979. godine. Mnogo više uspeha imao je u funkcionerskoj ulozi, najviše sa Lejkersima.

Inače, detalj po kome ga mnogi prepoznaju je NBA logo. Njegova silueta nalazi se na tom logu najjače košaraške lige na svetu. I on je sam više puta rekao kako bi voleo da je tu neko drugi, a ne on, jer ne voli kada je u centru pažnje, ali je jasno da će se to teško promeniti u budućnosti.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: