ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ NAPUSTIO KINU! Više nije selektor - cela Evropa zna šta to znači!

Bivši selektor Srbije napustio je Kinu, a sada se čeka novi angažman u klupskoj košarci.

MN Press 26. 8. 1967. Aleksandar Đorđević

Legendarni srpski košarkaš, a kasnije i trofejni košarkaški trener Aleksandar Đorđević (56) napustio je mesto selektora reprezentacije Kine i sada je otvoren put ka njegovom novom klupskom angažmanu! Po svemu sudeći, Sale će biti novi trener Dubaija, tima koji će se od naredne sezone takmičiti u ABa ligi i Evrokupu, iako trenutno nema formiran igrački kadar.

Taj posao će verovatno biti poveren Đorđeviću i njegovim saradnicima, o čemu se već danima spekuliše u košarkaškim krugovima po regionu. Da bi Đorđević mogao da preuzme novi tim morao je prvo da okonča saradnju sa Kinezima, što je potvrdio na društvenim mrežama. Oglasio se na platformi "X" i tamo potvrdio da prestaje njegov selektorski mandat u Aziji.

"Moja iskrena zahvalnost prema Kineskoj federaciji i predivnim ljudima koje sam upoznao i sa kojima sam radio. Želim sve najbolje trenerima, Jao Mingu i celoj njegovoj posadi i naravno timu, igračima. Napred tim Kina! Vaš srpski brat će vas podržati! Srećno", napisao je Aleksandar Đorđević.

Pre košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević trenirao je Olimpiju iz Milana, Beneton Trevizo, reprezentaciju Srbije, Panatinaikos, Bajern Minhen, Virtus iz Bolonje i Fenerbahče. Kao trener ima osvojenu FIBA Ligu šampiona sa Virtusom, Kup Grčke, Kup Nemačke i titule u Italiji i Turskoj. Reprezentaciju Srbije vodio je do srebrnih medalja na Olimpijskim igrama 2014. godine, Mundobasketu 2016. godine i Evropskom prvenstvu 2017. Sa reprezetnacijom Kine osvojio je bronzu na Azijskim igrama 2022.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Đorđević  MONDO/Nikola Lalović