Košarka

PANTER ODLAZI, OGLASIO SE NANELI: Šta je hteo da kaže miljenik navijača Partizana?

Autor Dušan Ninković

Reakcija Džejmsa Nanelija izazvala je mnogo komentara.

Izvor: MN Press

Jedan od omiljenih igrača Partizana iz prethodne sezone oglasio se nakon informacije da je kapiten Kevin Panter potpisao ugovor sa Barselonom i da će od naredne sezone nastupati za španski klub. Iskusni Džejms Naneli odmah je na mreži "X" objavio misterioznu poruku, koja bi mogla da ima veze sa dešavanjima u crno-belom taboru.

Zabrinuto lice, na kojem se vide stisnuti zubi, jedina su Nanelijeva reakcija na ovoj društvenoj mreži. Odmah su se javili brojni navijači Partizana koji su poručili američkom košarkašu da ostane u klubu, očigledno željni da ga i dalje gledaju u crno-belom dresu. Pogledajte objavu Džejmsa Nanelija i reakciju njegovih pratilaca:

Podsećamo, Džejmu Naneliju istekao je ugovor sa Partizanom na kraju nedavno završee sezone. On je nastupao za crno-bele u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde, a tu seriju obeležili su incidenti u kojima su učestvovali iskusni Amerikanac i Stefan Lazarević. Nakon tuče pred treći meč finala Željko Obradović je odlučio da Džejms Naneli ne igra taj meč.

Kasnije Amerikanac nije bio licenciran ni za Superligu, pa je njemu sezona završena ranije nego pojedinim saigračima. Naneli je imao slobodu da ode ranije iz Beograda, ali se navijači nadaju da to nije i rastanak sa iskusnim košarkašem. Ostaje da se vidi da li će Partizan i Naneli ovog leta pregovarati oko novog ugovora i na kraju da li će se dogovoriti o nastavku saradnje.

Sa druge strane, jasno je da će Partizan morati da traži velika pojačanja na tržištu ovog leta. Iz kluba su već otišli Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, a nakon odlaska Kevina Pantera biće potrage i za starterom na poziciji dva. Takođe, Partizan je danas čuo loše vesti iz Španije - Barselona je uspela da ukrade Marija Hezonju Realu, pa se hrvatski košarkaš neće naći u Partizanu naredne sezone iako je to bila jedna od velikih želja navijača.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: