ALEKSANDAR SE NE VRAĆA U PARTIZAN! Ništa od saradnje sa Željkom - umesto u Srbiju, otišao u Španiju

Aleksandar Aranitović karijeru će nastaviti u Španiji.

MN Press

Aleksandar Aranitović ipak neće doći u Partizan. Spekulisalo se da će on biti jedno od pojačanja Željka Obradovića, ali do saradnje nije došlo. Umesto u Srbiju otišao je u Španiju. Potpisao je za Breogan. Informaciju je potvrdio njegov novi klub.

On je prošle sezone u ABA ligi prosečno beležio 15,6 poena, uz 4,5 skokova i 2,7 asistencija po meču. "Odličan je atleta, ima veliki ofanzivni talenat i poenter je. Ume da pogađa i da asistira. Uz to je igrač koji može mnogo da nam pomogne i u defanzivnim zadacima", naveli su u saopštenju Breogana.

Profesionalnu karijeru počeo je u Crvenoj zvezdi. Bio je na pozajmici u Megi, pa je onda proveo dve godine u Partizanu i zajedno sa Marinković je osvojio Kup Koraća. Imao je minutažu dok je trener bio Nenad Čanak, da bi posle dolaska Andree Trinkijerija pao u drugi plan i napustio je klub. "Dve nezaboravne godine u Ciboni su iza mene. Hvala svima u klubu i navijačima na podršci. Bila mi je čast i zadovoljstvo da igram za ovaj klub i da nosim dres Cibone", poručio je Aranitović na društvenim mrežama.

Partizan je potvrdio da je Vanja Marinković i zvanično prvo pojačanje kluba. Očekuje se da bi uskoro trebalo da dođe i Arijan Lakić (24) koji je prošle sezone u Zadru ostavio odličan utisak i imao prosek od 9,6 poena, 3,9 skokova i 3,4 asistencija po meču.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Željko Obradović izlazak na teren  MONDO/Nemanja Stanojćić