Košarka

MAREJ PRATI JOKIĆA, IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! NBA zvezde se okupljaju, hoće medalju u Parizu

Autor Nemanja Stanojčić

Kanađani su objavii tim koji će započeti treninge pred Olimpijske igre.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kanada hoće medalju na Olimpijskim igrama i u to nema nikakve sumnje. Posebno posle spiska tima koji se pojavio. U pitanju je sastav koji će započeti zajedničke treninge posle kog će biti objavljen konačan spisak. Mnoge NBA zvezde su tu i žele da igraju za nacionalni tim.

Među njima je Džamal Marej, saigrač Nikole Jokića iz Denvera. Njih dvojica nisu bili na spisku selekcija za Svetsko prvenstvo, a sada su na listi za Olimpijske igre. Očekuje se da će se obojica igrati u Parizu, ako ne bude nekih velikih iznenađenja.

Ovako izgleda spisak Kanađana za početak treninga: Džamal Marej, Endrju Vigins, Kajl Aleksander, Nikel Aleksander-Voker, Ar Džej Beret, Tre Bel-Hejns, Kem Birč, Dilon Bruks, Ošej Briset, Lugenc Dort, Zek Edej, Melvin Edžim, Šej Gildžus-Aleksander, Mfiondu Kabengele, Trej Lajls, Endrju Nembhard, Keli Olinik, Dvajt Pauel, Fil Šrab, Tomas Šrab.

Navedeno je i da će treninzi da budu odrađeni u Torontu i da će trajati od 28. juna do 7. jula posle čega će se objaviti konačan spisak. Olimpijske igre počinju 26. jula i traju do 11. avgusta. Grupna faza igraće se na stadionu "Pjer Moro" u Lilu, posle čega se timovi sele u Pariz.

Srbija je u grupi C sa Amerikom, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku (favoriti su Italija i Litvanija), dok je Kanada u grupi sa Australijom i čeka dva preostala rivala sa kvalifikacionog turnira iz Grčke (favoriti su Grci i Slovenci) i Španije (favoriti su Španija, Finska i Poljska).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: