FMP OBJAVIO JAVNI POZIV: Dođi besplatno i kreni kao nekada Teo!

KK FMP poziva sve mlade igrače da pokažu svoj talenat.

MN Press

Miloš Teodosić, Duško Savanović, Mile Ilić, Bojan Popović, Ognjen Aškrbić, Miroslav Raduljica, Zoran Erceg, Marko Marinović, Branko Lazić… Svi oni su prošli kroz razvojni sistem FMP-a, a u to vreme i potom stekli status reprezentativca u našoj zemlji, a čak tri igrača su draftovani kao igrači tima iz Železnika i to se dogodilo u vremenima kada je ulaz u NBA ligu bio značajno teži za evropske igrače, ali je dobar glas škole košarke FMP-a došao i do dalekih SAD.

Sada FMP želi da se vati korenima i u skladu sa tim koordinator celokupnih mlađih selekcija KK FMP SoccerBet biće dokazani stručnjak Slobodan Klipa koji će svoje prebogato iskustvo staviti u potpunosti u službu novih mladih talenata. Klipa je pored uspešnog vođenja prvih timova FMP-a, Beopetrola, Igokea ipak svoje ime izgradio kao trener mlađih kategorija. Bio je deo sistema KK FMP koji je dva puta uzastopno postao juniorski šampion Evrope 2008. i 2009. godine, kao i prvi trener Crvene zvezde koja je ponovila isti podvig 2014. godine.KK FMP otvara vrata za mlade igrače generacija 2008, 2009, 2010 i 2011. koji žele da uz stručan kadar steknu nova košarkaška znanja i neraskidiva prijateljstva.

Zbog toga FMP poziva sve zainteresovane da dođu na probni trening u dvoranama Basket Lend (Endija Vorhola 14) i potpuno besplatno pokažu svoj talenat. Termini treninga su subota od 10 do 11 za generacije 2010 i 2011 i nedelja od 11 do 12 za generacije 2008, 2009. 

(MONDO, N.L.)