Košarka

POVREĐENI DONČIĆ IGRA ZA REPREZENTACIJU! Ni injekcije ga neće sprečiti: Dokle god može da hoda...

Autor Nemanja Stanojčić

Generalni menadžer Dalasa uveren je da će Luka Dončić da igra za Sloveniju u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Izvor: X/Eurohoops

Luka Dončić (25) nije uspeo da osvoji NBA titulu. Sa Dalasom je izgubio od Bostona u finalnoj seriji (4-1) i odmah posle toga otišao je na mali odmor. Neće to dugo da traje, pošto planira da igra za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Pred mečeve sa Seltiksima su ga "zavijali kao mumiju" zbog silnih povreda, primao je injekcije, odnosno blokade protiv bolova...

Uprkos svemu tome nema nameru da ostavi sunarodnike na cedilu. Potvrdio je to i generalni menadžer Mavsa Niko Herison. "Verovatno je to jedna od njegovih najvećih radosti. Rekao bih da dokle god može da hoda da će da igra za reprezentaciju", poručio je Herison. Slovenci će igrati na turniru u Grčkoj gde će pored domaćina učestvovati još Hrvatska, Novi Zeland, Egipat i Dominikana i samo pobednik ide na OI.

Dončić je u februaru napunio 25 godina i svi u Dalasu mu veruju. "Mi ne bismo bili ovde bez Luke i morate to da shvatite. Isto tako nećemo uspeti da dođemo tamo gde želimo bez Dončićeve najbolje verzije. Posle treće utakmice sve je bilo na njegovim plećima, kritikovali su ga žestoko. Sa svim tim se izborio, videli ste četvrtu utakmicu, pokazao je karakter pobednika. Spreman je da se bori sa svim izazovima i biće samo bolji."

Uveren je generalni menadžer Mavsa da će Luka da izvuče pouke. "Ima samo 25 godina, igrao je veliko finale i video šta mora da uradi još, šta treba da poboljša. Biće sigurno bolji. Mučio se, bio je u bolovima, ali on je ratnik. Igra kroz bol i povrede. Jednostavno, to je Luka. Voli da igra", zaključio je Herison.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: