Košarka

"PARTIZAN HOĆE OGNJENA DOBRIĆA" Trač o ljubimcu navijača Zvezde zapalio društvene mreže

Autor Mladen Šolak

Jedan od miljenika Delija navodno na meti Partizana

Izvor: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U "moru" tračeva u toku prelaznog roka, jedan je dodatno zapalio društvene mreže, da bi bivši košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić mogao da pređe u Partizan. Nekadašnje dete i trofejni senior crveno-belih sada je igrač Virtusa, u koji je prešao prošlog leta, a crno-beli Željka Obradovića su usred temeljne rekonstrukcije tima, koji će imati malo zajedničkih tačaka sa sastavom koji je izneo u prethodne tri sezone.

Osim emotivnog momenta, na mogućnost ovog transfera uticaće i to da Dobrić ima ugovor sa Virtusom i za sledeću sezonu. Iako prema pisanju u Italiji njegovo mesto u timu nije "zacementirano", raskid tog ugovora verovatno bi nosio i dodatne finansijske zahteve - prema klubu ili prema igraču.

Ognjen Dobrić u ponedeljak će se odazvati selektoru Svetislavu Pešiću na početku priprema za Olimpijske igre i to je u ovom trenutku jedino izvesno kada je on u pitanju. Put iz Bolonje na crno-belu stranu Beograda ovog leta je prešao njegov saigrač Ife Lundberg, koji je ove nedelje postao jedno od prvih pojačanja tima Željka Obradovića za sledeću sezonu.

Ognjen Dobrić ima 29 godina i ponikao je u Crvenoj zvezdi, koju je napuštao samo tokom pozajmice FMP-u. Sa crveno-belima je osvojio četiri titule ABA lige, u njihovom dresu je postao reprezentativac, a sa Virtusom je prošle sezone osvojio Superkup Italije.

"Ne treba da me vole navijači Partizana"

Izvor: MN Press

Ove sezone je gostovao sa Virtusom Partizanu i posle toga je govorio o svom "fer" odnosu sa navijačima crno-belih. "Nije nikad ni bilo incidenata među nama. Normalno rivalstvo. Ne smatram da bi trebalo da me vole, ali postoji poštovanje i nadam se da će tako i biti. Nismo znali da će biti toliko igračaka. Rečeno nam je da će ih bacati, mnogo ih je bilo i to je dobra stvar."

BONUS VIDEO: Ognjen Dobrić o navijačima Partizana

(MONDO - M.Š)