Košarka

SFEROPULOS PRAVI NOVU CRVENU ZVEZDU! Amerikanac otkrio detalje: Rekao mi je šta hoće od tima, zato sam došao!

Autor Nemanja Stanojčić

Ajzea Kenan pojačao je Crvenu zvezdu, a u opširnom interjuu pričao je o novom klubu, treneru Sferopulosu, željama...

Izvor: Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Crvena zvezda Meridianbet pravi tim za novu sezonu. Potpisali su Nikola Kalinić, Uroš Plavšić, Ajzea Kenan i Majk Daum, dok je navodno blizu i Kodi Miler Mekintajer. Šta je plan crveno-belih i kakvi su ciljevi? O tim temama i samoj odluci da dođe u Beograd pričao je doskorašnji igrač Olimpijakosa.

Američki košarkaš priznao je da je prva želja bila da ostane u Grčkoj, ali se to nije dogodilo. "Počelo je negde u decembru. Drugi ljudi pitali su me šta se dešava, tim se nije oglašavao. Drugi klubovi su se raspitivali, ali sam iz poštovanja prema Olimpijakosu rekao svima da želim da sačekam i da vidim šta je plan kluba. Kako je vreme prolazilo ništa se nije menjalo i počeo sam da shvatam određene stvari. Nadao sam se da će biti bar nekih razgovora, ništa se nije dešavalo, tako da sam počeo da pripremam sebe za ono što sledi i ono šta je najbolje za moju porodicu. Da, bio bih srećan da sam ostao, svi su znali da sam to želeo, ali se to nije dogodilo. Uradio sam ono što je najbolje za mene i moju familiju. Jedva čekam i radujem se sledećem poglavlju."

Zvezda nije bila jedina koja je poslala ponudu. "Da, bilo je nekoliko klubova koji su se raspitivali i koji su me želeli. Nisam pregovarao sa njima, radio je to moj agent. Njemu sam rekao da ne želim bilo kakav ugovor, da tražim ozbiljnost. Kada su stvari postale ozbiljne, umešao sam se, očekivao sam da će Olimpijakos nešto da uradi kada je stigla ponuda, ništa se nije promenilo, uradio sam ono što je najbolje za mene. Svi znaju da želim da igram tamo gde me žele i hoću da igram dobru košarku na najvišem mogućem nivou. Najvažnije je da budeš tamo gde te žele."

"NE ZNAM MNOGO O RIVALSTVU VEČITIH"

Imao je Kenan veliku podršku navijača tokom boravka u Pireju. "Navijači nisu ti koji odlučuju da li neko odlazi ili ostaje, nekoga vole, nekoga ne vole i to je normalno. Zato nisam ljut ni na koga, želiš da igraš tamo gde te žele i cene, tamo gde neko veruje u tebe i u ono što možeš da ponudiš. To su bila dva važna elementa za mene. Da budem negde gde se osećam cenjeno i poželjno. U ovom momentu svoje karijere želim da budem u timu u kom osećam da mogu da dam sve."

U Grčkoj je bio deo jednog rivalstva, sada će u Srbiji da bude deo drugog. "Spreman sam, naravno. Radujem se takvim mečevima. Biću deo nekog novog rivalstva. Ne znam previše o tome, kao što nisam znao mnogo o rivalstvu Panatinaikosa i Olimpijakosa dok nisam došao u Grčku i video to svojim očima. Radujem se i jedva čekam da naučim više o priči i rivalstvu Zvezde i Partizana, nadam se da ću biti na pravoj strani."

SFEROPULOS MENJA ZVEZDU

Izvor: MN Press

Za kraj intervjua Kenan je otkrio i detalje razgovora sa trenerom Janisom Sferopulosom. "Jedva čekam da počne sezona. Pričao sam sa trenerom Sferopulosom i dobio sam sliku o tome šta on želi da napravi i svidelo mi se. Biće to novi izazov. Evroliga je sve jača i jača, vidi se to po pojačanjima koja dolaze i tako će biti i naredne sezone. Janis je trener koji želi da pobeđuje, radio je to na najvišem nivou. Gladan je pobeda. Želi da izgradi tim ratnika koji će imati isti mentalitet - da izađu na teren u daju sve na obe strane terena. Motivisan je da transformiše Zvezdu i da stavi tim na pravi kolosek. Tu sam da mu pomognem u tome", zaključio je Kenan.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: