Košarka

ZBOG NIKOLE SRBIJA STREPI! Intervju - Reći ću iskreno, možda ništa od mene za Olimpijske igre

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jović priznao je da postoji šansa da propusti Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: MN Press

Da li će reprezentacija Srbije da ode na Olimpijske igre oslabljena? Nikola Jokić je u timu, ali bi Nikola Jović mogao da odsustvuje. Još uvek se ne zna hoće li se to dogoditi, šanse, nažalost, postoje. Potvrdio je to i mladi srpski košarkaš u intervjuu za MONDO prilikom okupljanja nacionalnog tima.

Došao je u jedan beogradski hotel sa "pomoćnim vozilom" i ortopedskom čizmom na levoj nozi. Detalj koji je zabrinuo mnoge, pa je tako očekivano to bilo upravo i prvo pitanje koje smo mu postavili. Kakvo je stanje? "Dobro je, napreduje. Treba da se uraNadi kontrolni snimak, ne znam kada. Znaćemo detaljnije. Priključujem se timu. Nadam se da ću stići na vreme, ako snimak pokaže da je nešto lošije, onda valjda ništa od mene", počeo je Jović razgovor za MONDO i dodao da se povredio na jednom treningu u Majamiju.

Na direktno pitanje da li je njegovo učešće na Igrama ugroženo, sa velikom nelagodom morao je da odgovori potvrdno. "Iskreno, mislim da su delom ugrožene. Ne znam detaljno kada ću moći sve da krenem da radim, nadam se da ću uspeti da se izlečim na vreme."

REPREZENTACIJA UVEK MOTIV

Jović je prošle godine bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Svetskog prvenstva. Iskoristio je šansu u reprezentaciji Srbije i prosečno je beležio 10,1 poen, uz 3 skoka i 2,6 asistencija po meču. Bilo bi lepo da se tako nešto ponovi i na Olimpijskim igrama. "Divno je opet biti ovde. Najviše volim da budem sa ovim momcima. Ovo je nešto najlepše što mi se desilo prošle godine."

Ne krije da mu je to dalo dodatni podstrek i na klupskom nivou, u dresu Majamija. "Daje motiv sigurno, daje vetar u leđa ne samo meni, nego i mojima i naciji. Baš mi ovo znači. Nadam se da ću stići na vreme da se oporavim."

SANJA SE MEDALJA

Čim je selektor Svetislav Pešić objavio spisak kandidata za Olimpijske igre nacija je počela da sanja medalju. Odmah su krenule priče o tome. Bilo bi lepo da se to ostvari. "I mi sanjamo medalju, sad koja će biti.. Samo da je medalja. To nam je cilj. Ne mogu da kažem da ciljamo zlato, ali želim odličje" rekao je Jović.

Na pripremama će Srbija igrati protiv Amerike, a upravo će najjači tim na turniru da bude i prvi rival "orlova" na startu grupne faze takmičenja. S obzirom da ima saigrače iz Majamija u američkoj reprezentaciji pitanje je bilo da li postoji već "peckanje" i da li se šale. "Nema, ima sitno, ali ništa specijalno."

Za kraj dao je kratku analizu svoje NBA sezone koju je završio sa prosekom od 7,7 poena, 4,2 skoka i 2 asistencije po meču. Aktuelni šampion Boston zaustavio je Hit na startu plej-ofa... "Bilo mi je neko novo iskustvo, igrao sam dosta ove sezone. Nije se baš najbolje završilo, izgubili smo sa 4-1 u seriji, ali eto...", zaključio je Nikola Jović.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: