Košarka

"VIDIM PORUKE, ZOVU ME DA SE VRATIM" Intervju Ognjen Dobrić - Nije mi se svideo kraj

Autor Nemanja Stanojčić

Ognjen Dobrić je u opširnom intervjuu za MONDO pričao o Olimpijskim igrama, Nikoli Jokiću, sezoni koja je nedavno završena, pozivima da se vrati u Srbiju...

Izvor: MN Press

Košarkaši Srbije na Olimpijske igre odlaze kao vicešampioni sveta. Izgubili su u finalu Mundobasketa od Nemačke, ali su sada pojačani najboljim igračem na planeti Nikolom Jokićem. Sa njim u ekipi jasno je da su ambicije još veće i da se svi nadaju medalji. Kako sami učesnici, tako i navijači.

Svesni su dobro toga i u timu "orlova" što potvrđuju i reči Ognjena Dobrića. Cilj je zacrtan. "Jako je teško pričati o tome, pogotovo što su Amerikanci poslali najbolji tim koji imaju. Ima mnogo kvalitetnih ekipa koje su poslale najbolje igrače. Težak turnir, 12 izuzetno kvalitetnih ekipa koje ne mogu da se potcene, svako svakoga može da pobedi. Osim Amerikanaca nema favorita. Srbija kao košarkaška zemlja uvek ima šanse i stremi ka medaljama, tako će biti i ove godine. Sada imamo najboljeg igrača sveta u našoj ekipi i to jeste realno i moguće, ali je daleko to. Polako, moramo da krenemo postepeno, pa da vidimo. Realno jeste", počeo je Dobrić intervju za MONDO.

U grupi će se srpski tim sastati sa Amerikancima što je dobra stvar za nokaut fazu takmičenja, pre toga će se sastati i na pripremnoj utakmici. "Dobra je stvar što smo u grupi, san svakoga je da igra protiv tih igrača, to svi vole i priželjkuju, takve mečeve. Igraćemo i na pripremama, značiće nam te utakmice sigurno."

"JOKIĆ JE ODAVNO ODLUČIO"

Nikola Jokić je trostruki MVP NBA lige, najbolji je igrač na planeti i ovog leta biće sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama. "Šta da vam pričam o njegovim kvalitetima i koliko pomaže drugim igračima i timu, podiže nivo košarke, svi jedva čekaju da igraju sa njim", jasan je Ognjen.

Prošle godine otkriveno je da postoji grupa na aplikaciji "whatsapp" preko koje se igrači čuju. Pitali smo Dobrića da li su to koristili da ubede Nikolu da igra. "Nije bilo ubeđivanja. Doneo je odluku, možda je tek nedavno objavljeno, ali je Jokić davno odlučio da želi da bude deo ekipe i drago nam je da je sa nama."

"VEĆEG MOTIVA OD SRBIJE NEMA!"

Bez obzira na umor, napornu sezonu i sve kroz šta prolazi tokom godine Dobrić nema dilemu kada dobije poziv selektora. "Motiv uvek postoji, posebno kada je u pitanju reprezentacija, Olimpijske igre, Srbija, nema većeg motiva. Samo da budemo zdravi, da nema povreda jer je svako bitan šraf, posebno u sistemu trenera Pešića. Jedna karika kada fali, ekipa dosta gubi."

Pešić je na konferenciji za medije naglasio da je u prvom delu priprema najvažnije da se napravi dobra timska hemija. "Cela ekipa iz Manile je ovde, neće da bude problem da se napravi hemija, doduše hemija već postoji i videlo se od prvog okupljanja. Momcima koji nisu bili u Manili neće biti problem da nastave u tom ritmu."

Uz stvaranje hemije, igranje sa Jokićem na parketu samo će da olakša posao. "Treba da vam pričam o njegovim kvalitetima, to je suvišno zaista. Svi znamo kakav je Nikola, gledali smo ga, uživali u njegovim partijama. Svakog igrača podigne na duplo veći nivo. Biće nam bitan, mnogo će da pomogne. Ekipa iz Manile biće mnogo bolja."

"ZOVU ME DA SE VRATIM"

Ognjen Dobrić proveo je 10 godina u Srbiji, sa Crvenom zvezdom imao je mnogo uspeha, a onda je prošle sezone prešao u Virtus iz Bolonje. "Prvim delom sam zadovoljan, imao sam ulogu, igrao dobro, išlo je sve kako treba. Bili smo drugi, iza Reala, onda je došla povreda, pad forme, izgubljeno prvenstvo. Taj drugi deo sezone mi se nije svideo, sa moje lične strane, ali šta je tu je".

Kakav je plan za narednu godinu? "Imam ugovor još jednu sezonu, tako da, verovatno sam tamo." Zovu Ognjena da se vrati u Beograd. "Video sam sve, dobijam dosta poruka..."

Za kraj smo ga pitali šta ima da poruči navijačima pred Olimpijske igre. "Ono što se uvek očekuje, medalja. Ali... Jeste realno, ali je rano da se priča o tome", zaključio je Dobrić.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

BONUS VIDEO: