Košarka

NIKOLA ODMAH IDE NA OPERACIJU: Umesto na NBA teren, Amerikanci ga šalju "pod nož" - ovo je plan!

Autor Mladen Šolak

Najveći srpski talenat neće igrati košarku čitave sledeće sezone.

Nikola Topić
Izvor: SARAH YENESEL/EPA

Najveći srpski talenat Nikola Topić stigao je u Oklahomu kao 12. pik na NBA draftu, zadužio je broj "44", mada je izvesno da u njemu sledeće sezone neće igrati. Doskorašnji biser Crvene zvezde seo je za sto sa generalnim menadžerom Sem Prestijem i uživo su potvrdili raniji plan da Topić ovog leta bude podvrgnut operaciji ukrštenog ligamenta kolena, koji je povredio ove sezone nastupajući za crveno-bele.

Sličnu situaciju Oklahoma je prošla sa Četom Holmgrenom, koji je takođe pre debitantske sezone išao na operaciju i oporavak od komplikovane operacije stopala. Operacija je prošla uspešno, a on se vratio posle propuštene sezone spreman da zapne i odužio se Tanderima na strpljenju i veri u njega. Bio je jedan od boljih igrača tima u sezoni 2023/24, prosečno je postizao po 16,5 poena i svi u Oklahomi se nadaju da će sličan slučaj biti i sa Topićem. Uključujući i našeg Nikolu.

"Zaista sam zahvalan zbog toga što imaju iskustvo sa Četom koji nije igrao u svojoj prvoj sezoni, pa pretpostavljam da će tako biti i sa mnom. Zaista, zaista sam zahvalan na šansi i daću sve da budem što bolja verzija samog sebe", rekao je eksplozivni srpski plejmejker.

Crvena zvezda će od transfera Nikole Topića zaraditi dva miliona dolara, kako je ranije ove nedelje objavio predsednik kluba Nebojša Čović.

(MONDO - M.Š)