Košarka

CRVENA ZVEZDA I ŠENGELIJA - OVAKO STOJE STVARI! Stigao konačan odgovor, samo to se čekalo na Malom Kalemegdanu

Autor Nemanja Stanojčić

Toko Šengelija bio je velika želja Crvene zvezde, ali je na kraju ipak doneo konačnu odluku o nastavku karijere u Italiji...

Izvor: MN Press

Tornike Šengelija (33) neće doći u Crvenu zvezdu Meridianbet! Poslednjih nekoliko nedelja spekulisalo se dosta o tome da je srpski tim poslao milionsku ponudu gruzijskom košarkašu i da je blizu da je prihvati. To se na kraju ipak neće dogoditi, pošto je on doneo konačnu odluku o nastavku svoje karijere.

"Toko će biti igrač Virtusa sledeće sezone. Radimo sa njim o višegodišnjem produžetku saradnje", poručio je Luka Baraldi, izvršni direktor tima iz Bolonje. Tako je stavio tačke na sve priče o njegovom odlasku. Iskusni košarkaš mogao bi i karijeru da završi u tom timu.

Šengelija je prošle sezone prosečno beležio 14,5 poena, 5 skokova i 3,3 asistencije po meču u Evroligi. U Bolonju je došao 2022. godine posle perioda u Baskoniji i CSKA iz Moskve. Spekulacija o njegovom dolasku u redove crveno-belih bilo je i prošle godine, ali se tada navodno politika isprečila u tome.

"Lično nisam video intervju gospodina Čovića na ovu temu i ne bih da komentarišem. Ako me pitate gde sam danas, mislim da sam daleko od bilo kakve političke karijere. Moj mentalitet je takav da želim da ostanem u košarci, da koristim svoje iskustvo, znanje i kontakte koje sam sakupio svih ovih godina kako bih pomogao mlađim generacijama i velikim organizacijama. To je moj osnovni cilj. Želim da pomognem mojoj zemlji na način na koji mogu, a za sada je moja snaga u sportu i to je pravac koji držim", poručio je Šengelija.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: