Košarka

MOKA SE SLOMIO, PLAKAO KAO KIŠA ZBOG SVOG NAJBOLJEG SAIGRAČA: Košarkaški velikani u suzama ispratili Kapičića!

Autor Nikola Lalović

Zoran Moka Slavnić nije mogao da zadrži emocije kada je pričao o svom prijatelju i saigraču.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Nakon što je sahranjen na Cetinju održana je komemoracija za jednog od najboljih košarkaša u istoriji Crvene zvezde Dragana Kapičića u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu. Kapičić je preminuo 24. juna 2024. godine u 76. godini života, a na komemoraciji je govor održao njegov dugogodišnji saigrač i prijatelj Zoran Moka Slavnić. Uz Ljubodraga Ducija Simonovića njih dvojica su bili kičma tima koji je sedamdesetih osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i tri kupa, kao i Kup Saporta 1974. što do danas ostaje jedini evropski trofej kluba. 

Moka Slavnić nije mogao da zadži emocije i dok je govorio o Kapičiću i opraštao se od njega rasplakao se! Delili su svlačionicu Crvene zvezde punih deset godina od 1967. do 1977. godine, a godinama su bili saigrači i u reprezentaciji. Sa nacionalnim timom su zajedno osvajali srebro na Svetskom prvenstvu u Portoriku 1974. godine kao i zlato na Evropskom prvenstvu 1975. na Filipinima. Pogledajte suze Moke Slavnića: 

Zajedno su napustili klub sa Malog Kalemegdana 1977. godine kako bi se oprobali u inostranstvu. Slavnić je otišao u Španiju gde je igrao za Huventud dve godine pre povratka u jugoslovensku košarku u dresu Šibenke, dok je Kapičić otišao u Nemačku. Igrao je za Saturn iz Kelna sve do kraja karijere. Kasnije su se obojica vraćala u Crvenu zvezdu, Slavnić kao trener, a Kapičić kao funkcioner.

Komemoraciji su uz porodicu i najbliže prisustvovali čelni ljudi i predstavnici KK Crvena zvezda i brojne poznate ličnosti iz srpske košarke, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije... Pogledajte ko je sve bio tu: 

(MONDO, N.L.)