DŽIKIĆ OSTAO U ŠOKU, NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA: Nije mogao da veruje šta je promašio Megin đak od 25 miliona!

Nekadašnji MVP ABA lige nije pogodio svoj koš uz zvuk sirene i ostavio je srpskog stručnjaka u šoku. Pogledajte tu scenu.

blakesilverman/X

Srpski trener Aleksandar Džikić ostao je u šoku u finišu utakmice svoje reprezentacije Gruzije i Filipina. Gruziji, koju bivši trener Partizana vodi od početka godine kao selektor, bilo je potrebno da pobedi razlikom većom od 19 poena da bi ušla u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpjiske igre u Parizu. Da bi to ostvarila, pokušala je da izbori produžetak i da u njemu napravi čudo, ali je pri vođstvu Gruzina "plus 2" bivši centar Mege Goga Bitadze promašio zicer pred svojm košem. Čudno zvuči, ali nije uspeo da postigne "auto-koš", jer je delovalo kao da se premišljao da li da zakuca ili prosto ubaci loptu kroz obruč. Ni u jednom, ni u drugom nije uspeo, pa je Gruzija pobedila nedovoljnom razlikom (96:94) i ostala bez šansi da se plasira na Olimpijske igre, s obzirom na to da je u prvom kolu izgubila od Letonije 55:83, a da su Filipini pobedili Letoniju na startu turnira (89:80), koji se održava u Rigi.

U polufinale kvalifikacija otišli su Letonija i Filipini, dok će u drugoj grupi ("B") konačan plasman biti poznat nakon večerašnjeg meča Kamerun - Brazil od 19 časova. Prethodno su Crnogorci pobedili Kamerun (70:66), a Brazil pobedio Crnu Goru (81:72). Kao i na turnirima u Pireju, Valensiji i San Huanu, plasman na Olimpijske igre izboriće po jedna ekipa. Među njima definitivno neće biti Gruzija, što bi bilo teško ostvarljivo i da je Goga Bitadze dao ovaj koš, dva dana nakon što je potpisao trogodišnji ugovor sa Orlandom na 25 miliona dolara.

Pogledajte situaciju u kojoj Goga Bitadze nije pogodio:

(MONDO - M.Š)