JOKIĆA ČEKALI PRED SVLAČIONICOM SRBIJE! Opet zaigrao za reprezentaciju - pokazao saigračima kako je s njim!

Reprezentacija Srbije pobedila u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre. Nikola Jokić razigravao ekipu ceo meč i završio sa 10 asistencija.

Instagram/nathankuta

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je prvi pripremni meč za Olimpijske igre 2024 i u njemu pobedila Holandiju 90:74 u Beogradskoj areni. Po četvrtinama - 19:17, 30:22, 24:12, 17:23 za "orlove".

Nikola Jokić je posle dve godine zaigrao za Srbiju i u pobedi odigrao 20 minuta, tokom kojih je ubacio dva poena, slobodnim bacanjima, dok je uz to promašio po jedan šut za dva i za tri poena. "Joker" je više razigravao saigrače nego što je gledao koš, pa je završio meč sa 10 asistencija kojim je pokazao ekipi šta će moći da očekuje i u narednim utakmicama. Uz niz dodavanja, Jokić je uhvatio devet skokova.

Najefikasniji u timu Srbije bio je centarski tandem Uroš Plavšić (19) - Nikola Milutinov (17), a dvocifreni u napadu bio je i Ognjen Dobrić sa 11 poena, dva više od kapitena Bogdana Bogdanovića. Selektor Svetislav Pešić u ovom meču nije računao na Ognjena Jaramaza, Aleksu Radanova, Dušana Ristića i Alekseja Pokuševskog, uz podrazumevano odsustvo još neoporavljenog krila Nikole Jovića, za koga je još neizvesno da li će stići da bude spreman za olimpijski turnir u Lilu. Najviše vremena na terenu proveli su Bogdanović (25 minuta), Milutinov (23 minuta) i Vasilije Micić (21 minut), a najmanje Marko Gudurić - samo dva.

Posle utakmice, holandski košarkaši zamolili su Nikolu Jokića za zajedničku fotografiju, na šta je on pristajao uz osmeh, a tamošnji savez je to objavio. Reprezentacija Srbije i narednih dana će se spremati u Beogradu, a prvi zvanični meč odigraće u petak protiv Francuske u gostima, dok će u danima posle toga otputovati u Abu Dabi, na utakmice protiv Australije i Sjedinjenih Država.

Ovo su bili poeni Srbije protiv Holandije: Uroš Plavšić 19 (6 sk), Filip Petrušev 9, Bogdan Bogdanović 6, Vanja Marinković 8, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić 11, Dušan Ristić, Nikola Jokić 2, Aleksej Pokuševski, Vasilije Micić 4, Marko Gudurić, Dejan Davidovac 7, Aleksa Avramović 7, Nikola Milutinov 17.

Olimpijski turnir počinje 27. jula i trajaće do 10. avgusta. Srbija će igrati u Grupi C, zajedno sa Sjedinjenim Državama, Južnim Sudanom i ekipom koja će doći iz kvalifikacija. Prva utakmica našeg tima zakazana je za 28. jul u 17.15 časova, upravo protiv reprezentacije SAD, potom 31. jula naš tim igra protiv kvalifikanta, a zatim u 3. kolu protiv Južnog Sudana, 3. avgusta od 21. Svi mečevi biće igrani na fudbalskom stadionu u Lilu, na kojem je 2015. igrano i Evropsko prvenstvo, na kojem je takođe učestvovao naš nacionalni tim. Završnica olimpijskog turnira počinje 6. avgusta i biće igrana u Akor areni (novo ime čuvenog "Bersija") u Parizu.

(MONDO - M.Š)