"Čudna je košarka, pokazao sam da mogu u Zvezdi!" Raduljica dominirao pod košem, pa našao novi ugovor

Miroslav Raduljica je našao mesto pod suncem i ostao je tu!

Twitter/Eurohoopsnet/printscreen

Nema stajanja za Miroslava Raduljicu! Iskusni 36-godišnji centar i dugogodišnji reprezentativac Srbije prošle sezone je stigao u Marusi i sada je produžio ugovor na još godinu dana. Srpski centar je prošle sezone imao 14,4 poena i 4,8 skokova po meču i ubedio je upravu da mu ponude novi ugovor. 

"U ovoj fazi karijere ne osećam da napredujem da budem iskren. Pokušavam da se spremim za svaki meč i hvala Bogu da sam zdrav. Sačuvao sam se tokom karijere, ali možete da shvatite da centru nije lako da igra skoro 30 minuta svaki meč. Pokušavam da se prilagodim na tempo tokom sezone, a sada kada se sezona završava igrači poput mene se polako umaraju", rekao je u jednom intervjuu Miroslav Raduljica. 

On je karijeru počeo u FMP-u, igrao je za Borac, Efes, Albu, Partizan. Azovmaš, ali je nastupao i u NBA za Milvoki i Minesotu. Igrao je i za Panatinaikos i Olimpiju iz Milana, ali i dugo u Kini, a u sezoni 2022/23 je pojačao Crvenu zvezdu ali nije dobio pravu šansu. 

"Možda ljudi zaboravljaju da je košarka čudan posao. Prošle sezone u Crvenoj zvezdi sam pokazao da mogu da igram, a sada se vidi razlika u odnosu na prošlu sezonu. Rekao bih opet da prošle sezone nisu iskoristili svoju šansu. Mogao bih da imam ulogu u Evroligi, mada bi bilo teško da igram 30 minuta na tom nivou. Ali bih mogao da imam ulogu, ako bi mi neko ko je otvorenog uma dao šansu", rekao je Miroslav Raduljica.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Raduljica, Lazic, Holand i Ilic  MONDO