Kakva pobeda Srbije! "Brka" pogodio u poslednjoj sekundi, pala Holandija!

Strahinja Stojačić odlučio meč protiv Holandije dvojkom sa velike udaljenosti.

FAZRY ISMAIL/EPA

Basket reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu, jer je nakon velike drame pala Holandija! Rivalu je presudio najbolji basketaš na svetu, Strahinja "Brka" Stojačić, dugom dvojkom u poslednjoj sekundi meča. Imali su srpski reprezentativci Srbije samo 3,9 sekundi da organizuju poslednji napad, a Stojačić je u padu izveo možda i najbolji potez dosadašnjeg dela turnira.

Bilo je to pri rezultatu 19:19, pa je Srbija dvojkom Stojačića stigla do pobede, svoje druge nakon tri odigrana meča. Sada pogled na tabelu deluje malo bolje pred odlučujuće mečeve u Parizu, a srpski tim i dalje je jak kandidat za osvajanje jednog od prva dva mesta u grupnoj fazi. Te pozicije donose direktan plasman u polufinale i dve velike šanse za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama.

Uživo
10:27

KAKVA POBEDA SRBIJE - 19:21!

Majstorija Strahinje Stojačića u poslednjoj sekundi meča protiv Holandije! Ostalo je manje od četiri sekunde za poslednji napad srpskog tima, a Strahinja Stojačić je u padu, sa velike udaljenosti, pogodio za dva poena i drugu pobedu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu. Impresivan potez najboljeg basketaša na svetu.

10:25

9. minut - Izjednačenje, 17:17!

Gledaćemo dramu u trećem meču Srbije na Olimpijskim igrama.

10:22

8. minut - Odbila Srbija, 14:17!

Približili su se Holanđani, čak i izjednačili na 14:14, ali dvojka, pa kucanje Stojačića i Srbija ponovo ima tri poena prednosti!

Profimedia/BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS 

10:17

6. minut - Tajm-aut, 9:13!

Mihailo Vasić je napravio šesti prekršaj Srbije na ovom meču, a selektor je zatražio tajm-aut kako bi se ekipa malo smirila pred drugi deo utakmice.

10:15

5. minut - Majstore, 7:10!

Nova dvojka Dejana Majstorovića, za najubedljiviju prednost Srbije protiv Holanđana!

10:13

4. minut - Vasić, 7:8!

Odlepili su se Holanđani, imali i dva poena prednosti, ali Srbija nije odustala - preko dva uzastopna poena Mihaila Vasića ponovo smo stekli prednost u trećem meču grupne faze.

MN Press 

10:10

3. minut - Dvojka, 4:5!

Probao je treći put Dejan Majstorović, a prvi put je pogodio.

10:07

1. minut - Odličan potez, 1:2!

Holanđani su prvi postigli poen, ali je Srbija uzvratila na pravi način. Branković je izvukao faul pri šutu za dva poena, a zatim pogodio oba slobodna bacanja. Nakon malo manje od minuta igre srpski tim ima minimalnu prednost.

10:06

Počinjemo!

Ajde, momci, do pobede protiv Holandije!

9:55

Srpski tim!

Reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu čine Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Marko Branković.

9:45

Prethodni mečevi!

Podsetite se pobede reprezentacije Srbije protiv SAD (22:14) u prvom kolu turnira i Srpski tim! u drugoj rundi.

9:40

Dobro jutro!

Basketaši Srbije i aktuelni svetski šampioni u 3x3 savladali su Amerikance u prvom kolu, a zatim šokantno poraženi od Kine u drugom, pa više nema prava na kiks. Treći meč grupne faze na Olimpijskim igrama u Parizu igraju protiv Holandije, a meč pratimo od 10:05 ili nekoliko minuta kasnije.