Srbija nije imala snage za čudo: Marinine lavice sa drugog mesta idu u četvrtfinale!

Ženska reprezentacija srbije rutinski je prošla grupnu fazu, ali nije mogla do prvog mesta.

ALEX PLAVEVSKI/EPA

Košarkašice Srbije su sa druge pozicije u grupi prošle u četvrtfinale Olimpijskih igara, nakon što su u poslednjem meču poražene od Španije (70:62). Nisu blistale igračice Marine Maljković tokom više od 35 minuta, ali su u samoj završnici meča pokazale zube favoritu i najavile da će svakome biti tvrd orah u prvom meču nokaut faze takmičenja.

Impresivnom serijom poena na samom kraju meča Srbija je naterala Španiju da potroši dva tajm-auta, kako bi se izbegla drama, a samo je malo vremena i sreće falilo da u potpunosti uhvatimo egal na ovom meču. Na kraju Španija opravdala ulogu favorita, a Srbija će preko težeg rivala morati da se domogne polufinala i borbe za medalju.

Uživo
15:16

KRAJ MEČA - 62:70!

Srbija je poražena u trećem meču grupne faze i kao drugoplasirana prolazi u četvrtfinale.

15:13

40. minut - Vratila se Srbija, 62:68!

Da li će biti dovoljno vremena za jedan od najluđih preorketa na turniru? Srbija je istopila ogromnu prednsto Španije, a na 46 sekundi do kraja meča Španija je zatražila novi tajm-aut. Sada imaju samo šest poena prednosti.

15:08

38. minut - Tajm-aut Španije, 55:66!

Pet uzastopnih poena Srbije kreirala je Ivon anderson. Prvo trojka, pa asistencija za lake poene, a Španija je odmah reagovala tajm-autom kako meč ne bi ušao u neizvesnu završnicu. Raduje što je Srbija pokazala znake života, pa ovaj meč još nije gotov.

15:04

36. minut - Muči se Srbija, 47:63!

Ostalo je samo nekoliko minuta do kraja meča, ali Srbija još nije uspela da stigne do 50 postignutih poena. Primera radi, u prvom kolu protiv Portorika postligli smo čak 43 poena!

14:49

Kraj treće četvrtine - 38:55!

Baš loših deset minuta košarke za reprezentaciju Srbiju, koja sada ima minimalne šanse da dođe do preokreta i prve pozicije u grupi. Španija je tokom treće deonice stekla ubedljivu prednost, a igračice Marine Maljković nisu imale odgovor.

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

14:34

24. minut - Odlepila se Španija, 28:46!

Teško će Srbija do preokreta na meču protiv Španije, koja je furiozno počela treći deo meča. Serija 9:0 u korist Španije na početku treće četvrtine prelomila je meč u korist naših protivnica.

14:26

Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča, ali nije dobro počelo... Tina Krajišnik pravi treću ličnu grešku već posle desetak sekundi treće deonice.

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

14:09

POLUVREME - 28:37!

Velikih osam poena zaostatka ima Srbija nakon 20 minuta košarke, ali stiče se utisak da Španija nije toliko bolji tim. Vremena za preokret ima, samo ukoliko izabranice Marine Maljković zaigraju bolje u trećoj i četvrtoj deonici.

14:02

17. minut - Propuštamo šanse, 22:29!

Imala je Srbija nekoliko napada da "prelomi" i spusti se na manje od pet poena zaostatka, ali je na kraju Španija pronašla način sa postigne poene. Bila je to veoma lepa akcija završena utrčavanjem po čeonoj liniji i lakim poenima.

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

13:55

14. minut - Raste zaostatak, 17:23!

Imaće Španija priliku da sa slobodnih bacanja izjednači maksimalnih osam poena prednosti, sredinom druge deonice. 

13:48

Kraj prve četvrtine - 13:16!

Tu smo, iako ovo nije bilo 10 sjajnih minuta košarke. Moraće bolje u nastavku meča, ali važno je što Španija nije stekla veliku prednost, pa smo i dalje u igri za pobedu, a samim tim i prvo mesto u grupi što bi bio neverovatan kapital pred nokaut fazu.

13:46

9. minut - Neefikasno, 11:11!

Uspela je Srbija da se rezultatski vrati u ovaj meč, iako igra i dalje nije na prepoznatljivom nivou. Znamo da se timovi Marine Maljković nikada ne predaju, pa možemo očekivati da ekipa "raste" kako meč bude odmicao.

13:37

5. minut - Sporiji početak, 3:7!

Košarkašice Srbije nisu na najbolji način počele meč protiv Španije, barem što se tiče napadačkog dela. Nekoliko promašenih zicera uticali su na rezultat, ali u odbrani tim Marine Maljković deluje sasvim dobro.

13:32

Počinjemo!

Pratimo meč između Španije i Srbije, u trećem kolu grupne faze na olimpijskim igrama.

13:00

Dve pobede Srbije!

Reprezentativke Srbije ostvarile su dve pobede na početku takmičenja na Olimpijskim igrama - prvo je u dramatičnoj završnici upisan trijumf protiv Portorika (58:55), a zatim su košarkašice bile izuzetno ubedljive protiv Kine (81:59). Dve pobede ima i Španija, ali zanimljivo je da su one oba svoja meča rešila sa po jednim poenom razlike.

12:45

Dobar dan!

Nakon čitavog jutra u kojem smo pratili džudo reprezentaciju, vreme je da se u potpunosti prebacimo na košarku. Srbiju će danas predstavljati i košarkaši i košarkašice, a prvo pratimo izabranice Marine Maljković. Protiv Španije će igrati za prvo mesto u grupi, lakšeg protivnika u četvrtfinalu i veliku šansu za medalju. Meč počinje u 13:30.