Partizan doveo NBA pojačanje, sve je gotovo! Amerikanac stiže da zaokruži novi tim Željka Obradovića

Još jedan potpis u Humskoj!

Chris Young / PA Images / Profimedia

KK Partizan je doveo američkog košarkaša Di-Džej Vilsona i kompletirao poziciju krilnog centra! Nakon nastupa u nekoliko NBA klubova, košarkaš rođen 1996. godine u Kaliforniji dolazi u tim Željka Obradovića. Na poziciji "četiri" igraće zajedno sa Isakom Bongom, doskorašnjim igračem Bajerna i Ajzejom Majkom, bivšim krilom Burga. Naravno, tu je i Brazilac Bruno Kaboklo, koji je i dalje pod ugovorom sa timom iz Humske i po svemu sudeći postoji obostrana želja i namera da saradnja traje i dalje.

Di-Džej Vilson ušao je u NBA ligu 2017. godine kao 17. "pik" na draftu i postao je član Milvoki Baksa, u kojem je u nekoliko navrata igrao za razvojni tim. Viskonsin je napustio 2021, kada je potpisao za Hjuston, u kojem se nije dugo zadržao, kao ni u Torontu i Oklahomi. Tokom 2024. bio je član Filadelfije i sada je prelomio da je vreme za početak evropske karijere.

Partizan nakon početnih pojačanja ne saopštava imena novih igrača, dok užurbano zaokružuje već praktično formirani tim za novu sezonu. Poslednje pojačanje koje je zvanično postalo igrač Partizana je Mario Nakić, sin nekadašnjeg asa crno-belih Iva Nakića, čiji je transfer iz Igokee u Partizan potvrdio klub iz Laktaša.

Poznato je odavno i to da će Željko Obradović povesti u novu sezonu praktično kompletno novi tim, u kojem bi starosedeoci mogli da budu samo Balša Koprivica i Bruno Kaboklo. Ovog leta, u Partizanu su došli plejmejkeri Karlik Džons, Frenk Nilinika i Arijan Lakić, bekovi su Gabrijel Ife Lundberg i Duan Vašington, a krila Sterling Braun, Vanja Marinković, Mario Nakić i Mitar Bošnjaković. Niže centarske pozicije, "četvorku", igraće kao što je navedeno - Bonga, Majk i Kaboklo, koji bi mogao da bude i centar uz Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa i Koprivicu.

To će biti novi Partizan Željka Obradovića, verzija 2024/25.

This browser does not support the video element.

Igrači Partizana kod navijaca  Kurir