Odlazak dobrog duha Partizana: Preminuo je Nebojša Bogojević Čarli

Partizan je saopštio tužnu vest o smrti Nebojše Bogojevića Čarlija koji je skoro 18 godina bio jedan od zaštitnih znakova crno-belih.

Printscreen/YouTube/KK Partizan

KK Partizan objavio je tužnu vest. Posle duge i teške bolesti dugogodišnji spiker Nebojša Bogojević Čarli je preminuo. "Gotovo 18 godina vodio je navijače kroz utakmice Partizana i bio jedan od zaštitnih znakova atmosfere u Pioniru i Areni. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeno", navodi se u klupskom saopštenju.

Svako ko je bio bar na jednoj utakmici Partizana pred domaćim navijačima navikao je da čuje njegov dobro poznati glas prilikom predstavljanja igrača. Uvod sa rečima "naš šampion" i aplauzi i ovacije za svakoga od njih.

Čarli je pre pet godina dao opširan intervju za MONDO, a koliko voli Partizan najbolje govori jedan detalj. Nije propuštao utakmice ni kada je 2010. godine zbog problema sa slepim crevom išao na hitnu operaciju. "Igrali smo plej-of protiv Makabija, ja sam potpisao otpusnu listu na svoju odgovornost i izašao iz bolnice. Kada sam se pojavio u hali, Dule me je pitao da li sam normalan i hteo je da me ’otera’ nazad u bolnicu. Tada sam ga pitao da li se seća slične situacije od par godina pre toga, kada je on imao isti slučaj, kada je pravo sa operacije slepog creva vodio plej-of utakmicu. Kad je rekao da se seća, ja sam rekao ’onda, molim te, nemoj ništa da mi pričaš’. To je ta velika ljubav prema Partizanu. Nikada sebi ne bih mogao da oprostim da sam to propustio", rekao je Nebojša tada.

Nikada nije krio da obožava crno-bele, ali da poštuje Crvenu zvezdu. "Zašto bih mrzeo Zvezdu? Nemam nijedan jedini razlog. Gledam ja Zvezdine utakmice u Evroligi, ja volim košarku, to je moja prva ljubav. Kao dete sam provodio sate i dane igrajući košarku. Imali smo tada malu ekipu jer su svi igrali fudbal, osim nas nekoliko fanatika. Zvezdu, dakle, poštujem, ali Partizan mnogo volim."

Uvek je najavljivao crno-bele rečima "naš šampion" bez obzira na stanje na tabeli. "Nema to veze sa realnošću, niti sa tabelom. Partizan će za mene uvek biti najbolji, uvek biti šampion. Makar igrali u beton ligi, uvek će za mene biti šampion", zaključio je Čarli.

Inače, ono što mnogi nisu znali jeste da se bavio i pevanjem i da je pevao prateće vokale na dve pesme jednog albuma "Nevernih beba". Otpevao je i čuvenu numeru "Ljubav traje dugo" sastava Fen-X koja je bila hit dosta dugo... Može se reći da je ljubav između njega i Partizana trajala dugo i da će nastaviti da traje i na nebu...

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Željko Obradović izlazak na teren  MONDO/Nemanja Stanojćić