Pobedio Srbiju, pa se do 5 ujutru svađao na Tviteru! Kevin Durent ovu pohvalu našem timu nije mogao da podnese

Na terenu je jedan od najvećih igrača ikad, ali nekad tu svoju veličinu ne ume da iznese van parketa.

Baptiste Autissier / Panoramic / Profimedia

Kevin Durent bio je uz Stefa Karija i Lebrona Džejmsa ključni razlog zbog kojeg su Sjedinjene Države pobedile Srbiju sprečile ogromno iznenađenje u polufinalu Olimpijskih igara. Ušao je u ritam Kej-Di kada je bilo najbitnije, pogađao praktično bez promašaja i pokazao da postoje trenuci u igri kada je doslovno nezaustavljiv. Ipak, sve to nije mu bilo dovoljno.

Kada je došao u hotel, Durent je sve dozore pratio komentare na društvene mreže, a ovaj ga je posebno pogodio: "Srbija je upravo najtalentovaniji tim u istoriji planete pribila uz žicu, dok se igralo za medalju. Reprezentacija Sjedinjenih Država bila je favorit i davali su joj u startu 16 poena prednosti. Čitava zemlja bi trebalo da bude ponosna".

Kada je video da je autor ove poruke Amerikanac iz Denvera, verovatno i navijač Nagetsa i Nikole Jokića, Kevin Durent mu je uzvratio pitanjem: "Odakle si ti?"

Mnogi su istog trenutka, kao i obično, našli Durentu staru objavu koja pokazuje koliko je "plitko" to što zamera drugima, jer je i on radio isto. I u finalu Olimpijskih igara u Londonu 2012, Durent je video trku Juseina Bolta i napisao njegovo ime na društvenim mrežama, sigurno u znak divljenja zbog toga kako je Jamajčanin pobedio. A tada je Bolt pobedio Džastina Getlina, Rajana Bejlija, Tajsona Geja... Sva trojica su, naravno, Amerikanci.

U svakom slučaju, Durentu se ne može oduzeti klasa sa loptom i pokazao je protiv Srbije, koja je iz njega izvukla najbolje što može - i to je jedva bilo dovoljno da Amerika izbaci "orlove". Ubacio je devet poena u odlučujućoj fazi utakmice i sa saigračima će u subotu igrati protiv Francuske za peto uzastopno američko zlato.

Bonus video: Suze Bogdana Bogdanovića posle Srbija - Amerika 

This browser does not support the video element.

Suze Bogdana Bogdanovića  RTS