Samo jedan tim na svetu je bolji od Srbije: FIBA se oglasila, "orlovi" su drugi na svetu!

Košarkaška reprezentacija Srbije se iz Pariza vratila sa bronzom, ali FIBA kaže da je to druga selekcija po kvalitetu na svetu.

Kurir/Dado Đilas

Košarkaška reprezentacija Srbije je bila treća na Olimpijskim igrama u Francuskoj, mada mnogi smatraju da su naši "orlovi" bili najbolji tim turnira. Što se tiče FIBA samo je selekcija Sjedinjenih Američkih Država bila bolje od Srbije! 

FIBA je izbacila najnoviju rang listu i naravno Amerikanci su prvi, Srbija je druga i to je napredak od dve pozicije u odnosu na četvrto mesto pre Olimpijskih igara. Aktuelni šampioni sveta Nemci su posle četvrtog mesta u Parizu treći na FIBA listi, dok je domaćin OI Francuska posle srebra došla na četvrto mesto, što je pet pozicija bolje nego pre takmičenja-. 

Kanada je na petom mestu i napredovali su dva mesta, a Španija je pala čak četiri mesta i sa drugog je pala na šesto pošto nisu prošli ni grupu u Francuskoj. Australijanci su takođe pali za dva mesta i sedmi su, a Argentina koje nije bilo na Olimpijskim igrama je ostala osma. Letonci su pali za tri mesta na deveto mesto, a top deset zatvara Litvanija. Zatim slede Slovenija, Brazil, Grčka, Italija, Portoriko, Poljska, Crna Gora, Dominikanska republika, Češka i Finska. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Doček, pogled sa Balkona  MONDO/Nemanja Stanojčić