Pobedio Srbiju, pa smuvao najbolju Amerikanku: O košarkaškom paru bruje cele SAD!

Američki košarkaš Bam Adebajo navodno je u vezi sa košarkašicom Ejdžom Vilson, jednom od najboljih igračica u WNBA.

MN Press

Olimpijski turniri u košarci završeni su pobedama SAD u obe konkurencije - košarkaši i košarkašice bili su bolji od francuskih selekcija u obe kategorije. Ipak, čini se da košarkaš Majamija Bam Adebajo i košarkašica Las Vegasa Ejdža Smit nisu iz Pariza poneli samo zlatna odličja već i romansu o kojoj priča čitava Amerika!

Već mesecima se u košarkaškim krugovima pominjalo o vezi košarkaša i košarkašice, ali opipljivih dokaza za te tvrdnje nije bilo. Oni su se sreli na utakmici u Parizu i prilično hladno su se pozdravili, ali... Samo nekoliko dana kasnije primećeni su zajedno u javnosti, što je čitavu državu nateralo da razmisli o vezi dvoje veoma uspešnih sportista.

Nakon šopinga u jednom tržnom centru, gde je Bam Adebajo pokušavao da bude neprimetan i kretao se na bezbednoj udaljenosti od koleginice, kamere su primetile kako ulaze u isti automobil i odlaze u nepoznatom pravcu. Pretpostavlja se zbog toga da su Adebajo i Vilsonova u vezi. Pogledajte kako izgleda Ejdža:

Ejdža Vilson je 2018. godine draftovana sa prve pozicije, a čitavu karijeru u WNBA provodi u ekipi Las Vegasa. Osvojila je šamponske titule 2022. i 2023. godine, dva puta je bila MVP sezone i jednom MVP finala. Svojevremeno je bila ruki godine u WNBA, a šest puta učestvovala je na Ol-star vikendima. Takođe, dva puta je birana i za najbolju defanzivnu igračicu najjače lige na svetu, a na nedavno završenim Olimpijskim igrama bila je MVP. Sa reprezentacijom SAD stigla je do drugog najsjajnijeg odličja, pošto je najbolja bila i u Tokiju.

Sa druge strane, Bam Adebajo je 2017. godine draftovan kao 14. igrač, a čitavu karijeru igra za ekipu Majamija. Tri puta je učestvovao na Ol-star vikendu, jednom je biran u najbolju defanzivnu petorku i čak četiri puta u drugu najbolju defanzivnu petorku. Takođe, Adebajo ima dva zlatna odličja sa Olimpijskih igara pošto je SAD predstavljao i u Tokiju i u Parizu.

Američki košarkaš i američka košarkašica ističu se fantastičnom igrom u odbrani i neverovatnim fizičkim predispozicijama. Adebajo je visok 206 centimetara i težak oko 15 kilograma, dok Vilson ima 193 centimetra i oko 90 kilograma. Na društvenim mrežama već su se pojavile teorije kako će naslednici Bama i Ejdže biti najbolji defanzivci u istoriji košarke.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srbija Amerika   RTS/screenshot