Zvezda se dobro oznojila u Pioniru: Kalina zaigrao u crveno-belom, vidi se ko će biti nove vođe

KK Crvena zvezda ostvarila pobedu protiv Igokee u pripremama za takmičarsku 2024/25

MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvarili su drugu pobedu na pripremama za novu sezonu, pošto su u subotu uveče u utakmici bez prisustva gledalaca savladali Igokeu 82:77 (25:19,19:26, 14:9 I 24:23).

Najefikasniji kod crveno belih bio je kapiten Luka Mitrović sa 15 poena i 8 skokova, 11 je ubacio Ajzeja Kenan, a poen manje Kodi Miler-Mekintajer. Bekovski tandem Amerikanaca od starta priprema se nameće i najavljuje da će imati važnu ulogu i kada sezona počne.

Trener Janis Sferopulos na ovoj utakmici nije mogao da računa na Branka Lazića i na Džoela Bolomboja, a takođe je tokom utakmice ravnomerno raspoređivao minutažu u proveri I čvrstom duelu. "Našim igračima igračima bile su teške ruke od priprema koje su u jeku. Naš tim je u drugom poluvremenu stigao do pobede, a tokom tog dela igre crveno beli su imali I 14 poena prednosti", objavila je Zvezda.

Bio je ovo prvi nastup Nikole Kalinića, povratnika u Zvezdu, na pripremama, jer je u prošlom meču na Jahorini presedeo ceo duel.

KK Crvena Zvezda Meridianbet: Miler Mekintajer 10, Kenan 11, Teodosić, Davidovac 9, Mitrović 15+8 sk, Kalinić 4, Dobrić 7, Ilić 1, Daum 4, Gedraitis 3, Plavšić 8, Nedović 8, Kostić, Yago Dos Santos 2;

Narednu proveru crveno-beli imaju u četvrtak protiv Hapoela

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Luka Mitrović izjava pred Bajern  MONDO/Nemanja Stanojćić