Srbija ili Hrvatska će osvojiti zlato na Olimpijskim igrama! Šek šokirao, otpisao Ameriku u Los Anđelesu

Legendarni Šakil O'Nil ne veruje da košarkaši SAD mogu do zlata na domaćem terenu na narednim Olimpijskim igrama.

MN Press/YT

Vreme dominacije Amerike je prošlo! Videli smo da se Amerikanci nisu dobro proveli na prethodna dva Svetska prvenstva gde su ostali bez medalja, a na nedavno održanim Olimpijskim igrama "drim tim" je gubio protiv Srbije punih 37 i po minuta. Zato legendarni centar Šakil O'Nil ne veruje da nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država može do zlata na Olimpijskim igrama na domaćem terenu u Los Anđelesu 2028. godine. 

Igrao je O'Nil na na Svetskom prvenstvu u Torontu 1994. godine i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i na oba takmičenja je osvojio zlato, a tada su NBA igrači tek dobili pravo da nastupaju za nacionalni tim. Ogromna je bila razlika i nije bilo šanse da neko dobije Amerikance, ali sada Šek smatra da SAD nije prvi favorit za zlato.

"Gledao sam utakmice Svetskog prvenstva pa nisam iznenađen što je Nemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao, mi smo bili daleko ispred Evrope, ali to se promenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu", rekao je Šekil O'Nil za nemački "Bild". 

Razlog za to je što sada Amerikancima sledi smena generacija, odlaze svi najveći iz trenutnog tima. A što se tiče kandidata za zlato u Los Anđelesu O'Nil ima pik na tri tima. Jedan je Srbija, drugi Nemačka, a treći će verovatno sve iznenaditi!

"Lebron Džejms više neće igrati, verovatno neće ni Kevin Durent i Stef Kari. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu da nastave njihovu dominaciju. Evropski timovi su jako dobri. Hrvatska, Srbija i Njmačka, svi oni mogu da osvoje zlato na Olimpijskim igrama", rekao je Šek. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić sluša tamburaše  MONDO/Danijela Stojšin