Sferopulos smrknut izašao pred kamere: Moraju da shvate, Evroliga nije bitna!

Janis Sferopulos je objasnio uzroke poraza Crvene zvezde od Splita.

YouTube/KK SPLIT

Šok za Crvenu zvezdu u Splitu! Tim iz Beograda je posle poraza u Dubaiju na otvaranju ABA lige sada još jednom bio lošiji rival, pa je tako Split na svom terenu dobio crveno-bele 85:78 i stavio ih u jako, jako tešku poziciju. Posle meča se oglasio šef struke crveno-beli Janis Sferopulos. On je naglasio da njegov tim ne sme više da se opušta posle pobeda u Evroligi i da dopušta rivalima u ABA da budu borbeniji. 

"Želim da čestitam Splitu oni su hteli da dobiju meč više nego mi. Nismo bili spremni da se borimo sa Splitom. Nismo igrali dobro, nismo igrali dobru odbrani niti dobar napad. Na kraju smo im dali šansu da u psolednja četiri minuta povedu i pobede. Moramo da učimo iz ove utakmice da kako god ide Evroliga moramo da se spremimo za ABA ligu", rekao je Janis Sferopulos. 

Šef struke pobedničkog sastava Slaven Rimac je odmah naglasio da je njegov tim ostavio veliku pobedu u jako teško rasporedu ABA lige, ali da je ipak veliki udeo u tome imao i umor crveno-belih nakon meča sa Parizom pre manje od 48 sati na startu Evrolige. 

"Pre svega čestitke igračima, od početka su pokazali da veruju u pobedu i da mogu da se nose sa jednim stvarno kvalitetnim protitvnikom. Žao mi je što nije bilo malo više ljudi, mislim da bi stvarno uživali u ovoj pobedi. Publika koja je došla sigurno je uživala i dala nam je potrebnu energiju u tim momentuma kada nam je trebao ritam. Video sam sa naše strane ekipu koja je stajala jako dobro energetski na jako visokom nviou. Treba biti uvek iskren kada se igra protiv evroligaša koji su svoju utakmicu igrali u petak. Puno više toga zavisi od njih nego od nas. Osetio se kod njih mentalni umor, pojedini bitni igrači nisu bili na svom nivou. Velika pobeda za nas, u jako smo teškom rasporedu prvih pet kola. Nastojimo da dođemo do pobeda i ovo je nešto što nam pomaže u nastavku rada i kod samopouzdanja", istakao je Slaven Rimac. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi  Mondo/Tijana Jevtić