Dva dana pred Zvezdu je znao! "Nekad sam to gledao drugačije, sad vodim računa"

Slaven Rimac je na prošlom meču već video da mu je tim u formi i nadao se pobedi nad Zvezdom.

YouTube/KK SPLIT

Split je napravio senzaciju u ABA ligi! U trećem kolu regionalnog takmičenja uspeo je da pobedi Crvenu zvezdu na svomt terenu 85:78 i tako nanese već drugi poraz u tri kola timu Janisa Sferopulosa. Nakon što se medijima posle meča obratio šef struke Crvene zvezde izašao je i Rimac. 

Nekada veliko igračko ime, a sada već godinama trener hrvatskih klubova u ABA ligi istakao je da pobeda nad Crvenom zvezdom posle 12 godina zaista jeste uspeh. Na pitanje kako se oseća povodom toga što je sa Splitom prošle godine savladao Partizan, a sada njihovog najvećeg rivala istakao je da on kao trener svaki meč mora da gleda na isti način. Još pre dva dana kada je Split u domaćem prvenstvu razbio Dubrovnik 90:59 bilo mu je jasno da je ekipa kliknula!

"Pa dobro, dobro! Da vam budem iskren svaka pobeda kada dođeš kao igrač gledao sam to drukčije. Nisam se zamarao sa Dubrovnikom, Kvarnerom, zanimao me Real. Ali kao trener ako ne vodiš računa o tim nekim utakmicama koje se čine lagane na papiru uvek te kazne. Jednostavno sam sretan posle svake pobede. Sigurno da je bolja protiv Zvezde, ali mogu reći da sam imao dobar osećaj protiv Dubrovnika jer sam video ekipu koja je dobro igrala. Naravno da je evroligaš za svakog trenera skalp međutim jednostavno pokušavam nekako da ostanem na zemlji i iz dana u dan da govorim momcima da ćemo na kraju sezone da pogledamo šta smo uradili", rekao je Slaven Rimac posle meča. 

Česitao je svom timu, ali je ipak priznao da se video umor na košarkašima crveno-belih posle meča sa Parizom na startu Evrolige. Morao je i da pomene da mu nije bilo drago što se videlo da na tribinama ima praznih mesta. 

"Pre svega čestitke igračima, od početka su pokazali da veruju u pobedu i da mogu da se nose sa jednim stvarno kvalitetnim protitvnikom. Žao mi je što nije bilo malo više ljudi, mislim da bi stvarno uživali u ovoj pobedi. Publika koja je došla sigurno je uživala i dala nam je potrebnu energiju u tim momentuma kada nam je trebao ritam. Video sam sa naše strane ekipu koja je stajala jako dobro energetski na jako visokom nviou. Treba biti uvek iskren kada se igra protiv evroligaša koji su svoju utakmicu igrali u petak. Puno više toga zavisi od njih nego od nas. Osetio se kod njih mentalni umor, pojedini bitni igrači nisu bili na svom nivou. Velika pobeda za nas, u jako smo teškom rasporedu prvih pet kola. Nastojimo da dođemo do pobeda i ovo je nešto što nam pomaže u nastavku rada i kod samopouzdanja", istakao je Slaven Rimac.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos pred Pariz - Crvena zvezda u Evroligi  Mondo/Tijana Jevtić