Partizan dobija pojačanje iz NBA lige: Sve je gotovo, Amerikanac i zvanično otpušten

Šarlot je i zvanično otpustio Dvejna Vašingtona što znači da će se on vratiti u Partizan pod uslovom da nijedan drugi tim ne "pokupi" njegov ugovor u narednih 48 sati.

MN Press

Dvejn Vašington vratiće se u Partizan vrlo brzo. Dobio je Željko Obradović najbolje moguće vesti iz NBA lige pošto je Šarlot zvanično potvrdio da je prekinuo saradnju sa američkim košarkašem i da je on zvanično slobodan agent. To znači da su rešene sve prepreke u vezi njegovog povratka. Doduše, postoji mala začkoljica, pošto po pravilniku drugi timovi mogu da "pokupe" njegov ugovor, ali su male šanse da se tako nešto dogodi.

"Predsednik košarkaških operacija Šarlota Džef Piterson potvrdio je da je raskinut ugovor sa Vašingtonom. Igrao je na dve utakmice u pripremnom periodu za Hornetse i dao je ukupno 12 poena za ukupno 19 minuta na parketu. Posle ove odluke roster ostaje na 20 igrača", navodi se u saopštenju kluba.

Vašington je bio deo trejda i prvobitno je poslat u Njujork, pa onda u Šarlot. Potpisao je trogodišnji ugovor s tim što je samo prva godina garantovana. To znači da će dobiti 2,2 miliona dolara za dve utakmice koje je odigrao.

Očekuje se da će se Vašington vratiti u Beograd u narednim danima. Jasno je da sigurno neće igrati protiv Reala u Madridu i male su šanse da za meč sa Studentskim centrom u Podgorici u subotu. Posle toga sledi dupla evroligaška nedelja i mečevi protiv Bajerna kod kuće (15.10) i Makabija koji je takođe domaćin u Beogradu u hali Pionir.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić