Odbačen stigao u ABA, pa postao NBA šampion: Devet mečeva na Jadranu mu promenilo karijeru!

Deni Grin je odigrao samo devet mečeva u ABA ligi 2011. godine, ali nakon toga je postao ključni igrač tri NBA tima koja su osvajala titule!

MN Press

Gotova je jedna velika karijera! Posle 15 godina u NBA ligi, posle NBA titula sa tri različita tima, ali i početaka u ABA ligi Deni Grin je završio igračku karijeru! Grin je posle sjajnih partija u NCAA gde je osvojio titulu sa Severnom Karolinom izabrali su ga Klivlend Kavalirsi kao 46. pika na draftu. Ipak u Ohaju nije igrao, pa je 2011. došao u Union Olimpiju i zaigrao u ABA ligi. 

Odlične igre u Sloveniji su ga preporučile Gregu Popoviču i Grin koji je 2010. potpisao za San Antonio Sparse vratio se nakon kraja NBA lokauta kao starter u tim Grega Popoviča i ostao tu do 2019. Uzeo je jednu titulu 2014. godine kada su savladali Majami Hit sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom.  

Zatim je prešao u Toronto Reptorse i bio deo istorije. U timu sa Kavajem Lenardom, Kajlom Laurijem, Markom Gasolom, Paskalom Sjakamom i Seržom Ibakom odneo je jedini šampionski psten u Kanadu, a onda ga odbranio naredne godine kada je prešao u Los Anđeles Lejkerse. Tu je sa Entonijem Dejvisom i Lebronom Džejmsom osvojio poslednju titulu. Nakon toga je igrao za Filadelfiju, Memfis i Klivlend, a poslednji angažman je imao prošle godine u Seventisiksersima.

Glavna odlika u igri mu je bio šut za tri poena, ali osim toga je bio i sjajan defanzivac pa je 2017. godine dok je nastupao za San Antonio izabran i u drugu defanzivnu petorku lige.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nenad Stefanović o preskakanju koraka i NBA  MONDO