Crvena zvezda pregazila Igokeu u Areni: 23 razlike, pojavio se Majk Daum

Crvena zvezda je ubedljivo slavila u četvrtom kolu ABA lige i pobedila je Igokeu u Beogradskoj areni rezultatom 91:68.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu pobedu u ABA ligi. Savladali su ekipu Igokee ubedljivim rezultatom 91:68. Trijumf u ovoj fazi ligaškog dela je bio preko potreban izabranicima Janisa Sfreopulosa i sada crveno-beli imaju izjednačen broj pobeda i poraza u regionalnom takmičenju.

Uspela je Igokea da parira aktuelnom šampionu, ali samo u prvoj fazi utakmice. Imali su priliku izabranici Nenada Stefanovića da u drugu deonicu uđu sa izjednačenim rezultatom, ali je Ajzea Kenan uz zvuk sirene odveo Zvezdu sa plus tri (22:19). Biće da je taj koš poremetio goste iz Aleksandrovca, potom i brzi poeni domaćina na početku druge deonice samo su dodatno pomeli Igokeu.

Pokušavao je Boriša Simanić da spasi tim, bio je precizan u šutu za tri četiri od šest puta, ali to nije moglo da parira šuterski raspoloženoj Zvezdi. U jednom trenutku su domaći imali procenat realizacije za tri veći od 50 procenata, alu su meč na kraju završili sa 41 posto, što je, svakako , odličan rezultat.

Crveno-beli su u svim segmentima nadigrali goste, osim u realizaciji slobodnih bacanja. Igokea je meč završila sa 92 posto uspešnosti, dog je Zvezda imala svega 60, ali treba napomenuti i to da su gosti šutnuli 13 puta sa linije penala, dok je domaći tim to uradio 30 puta. Takođe, Igokea je bila bolja i u ukradenim loptama 12:8.

  • Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 3, Kenan 14, Teodosić, Mitrović 7, Lazić 8, Kalinić 6 (5 sk), Dobrić 9, Bolomboj 8 (7 sk), Daum 18, Gedraitis 6, Plavšić 1, Dos Santos 11. 
  • Igokea: Anim 11, Radošić 3, Gavrilović 6, Džons 11 (7 as), Pušica 1, Ilić, Stanković, Milosavljević 4, Simanić 12, Marić 12 (8 sk), Karter 5, Jeremić 3. 
Uživo
20:18

Daum najefikasniji

U ekipi crvene zvezde Majk Daum je bio najefikasniji sa 18 poena, dok je Kenan dao 14. Kod gostiju je najefikasniji bio Boriša Simanić sa 12. 

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

20:11

Meč je završen rezultatom 91:68 u korist Crvene zvezde

20:09

Nova trojka Simanića

Boriša je pokazao da je igrač na kojeg će Igokea i te kako računati u budućem periodu. Reprezentativac Srbije je upisao i četvrtu trojku za 85:59. 

20:08

Kapiten ne gleda semafor!

38' Kraj meča je blizu, ali nije završen. Zvezda ima ozbiljnu prednost, ali to ne menja ništa kad je na terenu Branko Lazić. Kapiten nastavlja požrtvovano da se bori da svoj tim i svaku loptu. 

20:05

37' Marić izlazi zbog faulova 

81:54 je za Zvezdu, a Igokea postepeno ostaje bez igrača. Stefanović više ne može da računa na Marića koji je zbog pet faulova morao da napusti teren. 

20:01

Nastavljaju se greške i promašaji

Velika razlika stvara utisak da su obe ekipe umorne i da samo čekaju kraj meča. 

19:59

34' Karter završio meč

Ušao je igrač Igokee u rani problem sa faulovima. Prištedeo ga je Nenad Stefanović za završnicu meča, ali je Karter dobio i petu ličnu grešku i morao je da napusti teren. 

19:56

33' Serija loših akcija

Zvezda vodi 75:50, ali prva tri minuta četvrte deonice su praćena čestim greškama na obe strane. 

19:51

30' Zvezda ima plus 28

Jago Dos Santos je trojkom 32 sekunde pre kraja treće deonice uvećao prednost Zvezde. Domaćin sada ima maksimalnih 28 poena razlike i rasterećeno ulazi u poslednju deonicu. 

19:45

Jago ponovo na terenu, Zvezda vodi 70:47

28' Dobio je Brazilac šansu na početku utakmice, ali je posle nekoliko grešaka bio zamenjen. Sada je upisao prve poene na meču za Zvezdu, oba puta je bio precizan sa linije penala. 

19:43

Plavšić na terenu

Posle tajm-auta Janis Sferopulos je dao priliku Urošu Plavšiću, a novi centar Zvezde je zabeležio polovičan učinak na liniji penala, 64:43 za Zvezdu. 

19:41

Minut odmora 

Usledili su promašaji na obe strane, pa je televizijski taj-aut poslužio kao dobar odmor za obe ekipe, kako bi konsolidovale redove. 

19:37

25' Zvezda uvećava prednost 

63:41 Daum je oba puta bio precizan sa linije penala. 

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

19:33

22' Zveda ponovo na plus 20

Bolomboj je bio precizan ispod koša i dodatno uvećao prednost svoje ekipe 

19:19

Sjajno dodavanje Teodosića

Miloš Teodosić je u dosadašnjem toku meča upisao četiri asistencije. Pogledajte jednu od njih: 

19:17

Kenan šuterski raspoložen

Ajzea Kenan je gotovo nepogrešiv u šutu za tri, Amerikanac je iz pet pokušaja pogodio četiri trojke. 

19:13

Na poluvremenu Zvezda vodi 49:34

19:11

19' Zvezda vodi 47:33

Janis Sferipulos je umesto Teodosića uveo Mekintajera, koji je sjajno ostvorio meč. Već u narednom napadu Kalinić je za Zvezdu pogodio trojku. 

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

19:08

18' Igokea sve bliža

Jeremić je pogodio trojku i sada je rezultat 44:33. Teodosić je prethodno izgubio dve lopte u prevođenju, pa je Igokea iskoristila blagi pad u igri protivnika. 

19:04

17' Igokea vezala 7:0

41:28 za Zvezdu. Igokea je vezala najveću seriju u dosadašnjem toku utakmice, najpre je Gavrilović sa linije penala oba puta bio precizan, zatim je Dragan Milosavljević uspešno završio polaganje i na kraju je Simanić upisao još jednu trojku. Zbog serije gostiju Sferopulos je pozvao minut odmora. 

19:03

Zvezda na plus 20

15' Bolomboj je sa linije penala bio precizan i doveo Zvezdu na maksimanu prednost u dosadašnjem toku meča, odnosno plus 20 (41:21). 

19:00

Problemi za Igokeu

Već u prvom poluvremenu Karter iz Igokee je dobio četiri lične greške i tako napravio problem u rotaciji treneru Nenadu Stefanoviću. 

18:59

Zvezda vezala seriju 

14' domaćin je vezao seriju 12:0 i crveno-beli sada vode 36:21. Trener gostujuće ekipe je pozvao tajm-aut kako bi konsolidovao redove svog tima. 

18:56

Blaga prednost za domaćina

U 13' Zvezda ima 11 poena prednosti (32:21). Igokea posle tajm-auta nije uspela da popravi igru, a za domaće je na teren ušao Miloš Teodosić i dodatno uneo stabilnost u igri. 

MN Press 

18:51

12' Zvezda odlično šutira za tri

Igokea je požrtvovana u odbrani, ali Crvena zvezda igra odlično naročito u šutu za tri. Daun je pogodio novu trojku za domaćina i rezultat je 27:21. 

18:48

Kenan uz zvuk sirene

Na kraju prve deonice Kenan je pogodio svoju četvrtu trojku i Zvezda vodi 22:19. Činilo se da se Igokea u potpunosti oporavila, pošto je poenima Anima uspela da dođe do nerešenog rezultata, ali je Amerikanac bio precizan u poslednjoj sekundi. 

18:46

9' Igokea na minus 2

19:17 za Zvezdu, Boriša Simanić je ponovo pogodio trojku i smanjio zaistatak gostiju. 

18:44

8' Kenan vodi Zvezdu

Zvezda vodi 19: 12, a Ajzea Kenan dokazuje da je u sjajnom ritumu, ponovo je bio precizan izvan linije 6,75 i upisao je svoju treću trojku. 

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

18:42

Simanić za tri 

Boriša Simanić je upisao prvu trojku na meču i dobio aplauz navijača u Areni, Zvezda vodi 16:12. 

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

18:40

7' Kenan pogodio drugu trojku 

Kenan je postigao novu trojku, drugu na ovom meču. Igokea je pokušala da odgovori, ali je Zvezda bila odlična u odbrani i sada vodi 13:7. 

18:36

6' Igokea drži blagi zaostatak

10:7 je u korist Crvene zvezde. Usledila je serija promašaja, jedine poene su postihli Daum i Mekintajer, obojica polovičnim učinkom sa linije penala. 

18:33

Zvezda u odličnom ritmu

5' Crvena zvezda se nalazi u odličnom šuterskom ritmu, posle trojke Kenana, pogodio je i Bolomboj. Ipak, na drugoj strani je brzo iz teške pozicije uzvratio Džons za 8:7. 

MN Press 

18:30

2' Zvezda povela posle promašaja

Crvena zvezda je povela poenima Mekintajera 2:0. Posle nekoliko promašaja u napadu, novo pojačanje Zvezde je donelo prve poene za domaćina. 

18:22

Meč je počeo

Za crvenu zvezdu: Miler-Mekintajer, Kalinić, Bolomboj, Kenan i Daum. 

Za Igokeu: Simanić, Džonsu, Radošić, Milosavljević, Karter. 

18:17

Zvezda bez Davidovca i Nedovića

Za tim domaćina igraće Miler-Mekintajer, Kenan, Teodosić, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Bolomboj, Daum, Gedraitis, Plavšić, Dos Santos.

MN Press 

16:28

Igokei polovičan učinak u Evropi

Tim iz Aleksandrovca je dobro krenuo u FIBA Ligi Šampiona, u prvom kolu je savladao Nanter (86:80), ali je u drugoj utakmici poražen od Vircburga (98:80). 

16:16

Crvena zvezda na vrhu Evrope

Za razliku od utakmica u ABA ligi Crvena zvezda pruža mnogo bolje partije u Evroligi. Dosad su izabranici Janisa Sferopulosa upisao dve pobede u dva kola najprestižnijeg takmičenja u Evropi. Najpre su crveno-beli savladali novu ekipu Pariza, a onda su savladali i Baskoniju u uzavreloj atmosferi u Beogradskoj areni. 

MN Press 

16:15

Poznata je sidijska trojka 

Meč četvrtog kola ABa lige između Crvene zvezde i Igokee će suditi Miloš Koljenšić, Marko Mustapić i Aleksandar Davidov. 

15:59

U Arenu dolazi Boriša Simanić

Bivši igrač Crvene zvezde Boriša Simanić je ovog leta pronašao novi klub posle duže pauze. Već je poznato da je Simanić na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Manili doživeo povredu zbog koje je kasnije izgubio bubreg, pa je period oporavka i traženje novog kluba trajalo nešto duže. Sada je momak rođen u Ljuboviji dobio priliku da zaigra u Igokei i kako stvari stoje u potpunosti je spreman da pomogne timu. Simanić je imao značajan doprinos u evropskim takmičenjima svog kluba, u obe meča je upisao po 14 poena, dok je u ABA ligi imao nešto skromniji učinak. 

MN Press 

15:56

Igokea nema šta da izgubi

Nenad Stefanović, trener Igokee, je pred meč izjavio: “Izuzetno teška utakmica ispred nas, u isto vrijeme i laka jer nemamo ništa da izgubimo. Posle ne znam koliko godina imaju sjajan start u Evroligi, tako da pričati o njihovim kvalitetima je suvišno. Mi ćemo probati u ovom kratkom vremenu posle povratka iz Nemačke da se oporavimo i pripremimo utakmicu na najbolji mogući način. Idemo da odigramo najbolje što možemo, a ako se ukaže i najmanja šansa za izenađenje mi ćemo je ugrabiti. Vjerujem u moje momke i siguran sam da ćemo dobro izgledati u subotu", rekao je trener Igokee. 

15:54

Trener crveno-belih jasan

U ranoj fazi takmičenja je Crvena zvezda ušla u problem, zbog toga je Janis Sferopulos bio jasan u najavi utakmice sa Igokeom. "Izuzetno, izuzetno važna utakmica za nas i to protiv tima koji zaista igra dobro. Uz sve to, ukoliko im to dopustite i ne pristupite i ne odigrate utakmicu na pravi način, u stanju su da vam nanesu ozbiljnu štetu i ugroze vas". Najavio je Grk i svoja očekivanja: "Očekujem od mojih igrača da svi do jednog budu psihički potpuno spremni za ovu utakmicu”, zaključio je trener crveno-belih.

MN Press 

15:49

Crvena zvezda traži ritam u ABA ligi

Izabranici Janisa Sferopulosa nisu krenulo očekivano u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su najpre izgubili u prvom meču i na gostovanju novoj ekipu Dubaija (86:84). Potom su zabeležili pobedu na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara (91:72) i tada se činilo da je kiks iz prvog kola bio slučajnost. Međutim, aktuelni Šampion ABA lige je u narednom meču gostovao Splitu i ponovo upisao poraz (85:78), pa će crveno-beli sada vidati rane protiv Igokee u četvrtoj utakmici regionalnog takmičenja. 

Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved 

15:42

Dobro došli u tekstualni prenos

Crvena zvezda dočekuje Igokeu u četvrom kolu ABA lige od 18.30 časova. Meč pratite uživo uz MONDO.