NBA košarkaš žestoko isprozivao Smailagića: Napisao samo jednu reč zbog ove izjave Srbina!

Evanu Furnijeu se nikako nije dopala izjava Alena Smailagića, pa je reagovao i u komentarima na društvenim mrežama.

Alfredas Pliadis / Alamy / Alamy / SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Alen Smailagić dao je jedan intervju koji je uzburkao košarkašku javnost. Njegove reči posebno su zasmetale onima koji su igrali ili su i dalje u NBA ligi, mada ima i onih iz Evrope kojima se ni malo nije dopalo to što je rekao. Među njima je i Evan Furnije koji se vratio iz Amerike u Evroligu.

Šta je Smailagić rekao? "Evroliga možda nije najbolja liga na svetu, ali je najpametnija. Morate da razmišljate da biste mogli da igrate. Sa druge strane, NBA je više akrobatska liga, za navijače da je gledaju", rekao je Smailagić za "BasketNews" i dobio je ekspresan odgovor.

Francuz ga je prvo isprozivao sa objavom, a onda i u komentarima. Jedan navijač je odgovorio Furnijeu i stao na njegovu stranu. "Uvek čuješ takve stvari od ljudi koji ne mogu da igraju u NBA. Tako se bolje osećaju zbog sebe", napisao je navijač, a na to je Furnije odgovorio kratko i jasno "činjenice", uz osmeh. Jasno stavljajući do znanja da se slaže sa njim.

Smailagić je igrao u NBA ligi od 2018. do 2021 godine, bio je član Golden Stejta, ali je više vremena proveo u filijali Santa Kruzu. Posle toga je došao u Partizan i za tri godine u Humskoj osvojio je titulu u ABA ligi. Prethodnog leta otišao je u Žalgiris i tamo se našao na meti kritika trenera Andree Trinkijerija.

Što se francuskog košarkaša tiče on je u NBA otišao 2012. godine i nosio je dresove Denvera, Orlanda, Bostona, Njujorka i Detroita i nedavno se vratio u Evropu i potpisao za Olimpijakos.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Oženio se Alen Smailagić  Kurir