"Postoje neki koji prenose laži": Sferopulos povisio ton, ovo je istina o povratku Petruševa u Zvezdu

Janis Sferopulos pričao je o potencijalnim pojačanjima i dolasku Filipa Petruševa u Zvezdu.

MN Press

Crvena zvezda Meridianbet će u četvrtom kolu Evrolige dočekati Barselonu u Beogradskoj areni, a meč je na programu u petak od 20 časova. Ekipa sa Malog Kalemegdana se nalazi u sjajnom ritmu, jedina je koja nije doživela poraz u Evroligi i nalazi se na vrhu tabele sa skorom od 3:0. Trener Janis Sferopulos obratio se medijima uoči meča, ali osim toga što je trebalo da analizira protivnika Grk se ostvrnuo i na vesti o potencijalnom dolasku Filipa Petruševa.

Mediji su preneli da bi Filip Petrušev ovog puta definitivno mogao da se vrati u crveno-beli dres. Trener Zvezde se zahvalio zbog pitanja i potom odgovorio: "Poštujem vaš posao, poštujem novinarstvo, vaš posao je važan zato što prenosite vesti ljudima. I novinarstvo pomaže da se prenese istina, ali kao i uvek postoje i oni koji prenose laži, u trenutku kada imamo 3:0. Hvala Bogu, to je manji broj, pa ne može da naudi novinarstvu. Kao što možete da razumete, ne razmišljamo o pojačanjima", bio je jasan trener Sferoplos.

Naredni rival srpskog tima biće Barselona koja je bila ubedljiva protiv Monaka. "Barselona je veoma kvalitetan tim, dobro su pokriveni na svim pozicijama, ne samo na jedan, dva i tri. Naš fokus treba da bude na tome da uradimo posao, ne da mislimo o bilo čemu drugom osim o ovoj utakmici. Nije nas briga da li je 3:0 ili 0:3, za nas zato što je važno da odigramo na naš način, zato što je važna samo ta utakmica", jasan je Sferopulos.

Veliki uspeh Crvene zvezde i prvo mesto na tabeli već ih kvalifikuje kao velikog favorita, trener crveno-belih bio je jasan kad su u pitanju prerana predviđanja: "Pred nama je duga sezona. Odigrali smo tri od 34 utakmice u ligaškom delu. Zato je naš fokus na ovoj utakmici protiv Barselone", zaključio je trener crveno-belih. 

This browser does not support the video element.

Janis Sferopulos  MONDO/Nikola Lalović

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Jago Dos Santos  MONDO/Nikola Lalović