Partizan dobro pamti taj poraz: Željko Obradović oprezan posle duplog kola Evrolige

Partizan putuje u Zadar na meč petog kola ABA lige.

Dušan Milenković/ATA images

Partizan polako podiže formu, u regionalnom takmičenju je to već dokazao, a polako to postiže i u Evropi. Posle sjajnog duplog kola i dve pobede, najpre nad Bajrenom, a onda i nad Makabijem, izabranici Željka Obradovića moraće u Zadar na meč petog kola Jadranske lige. Utakmica je na programu u nedelju od 19 časova.

Crno-beli su nanizali četiri pobede, a za petu će morati da se pomuče protiv belo-plavih. Ponovo posle duplog kola Evrolige Valjak putuje u Zadar, prošle godine se nije proslavio, upisao je poraz, pa će ovog puta morati da popravi utisak. Željko Obradović je o protivniku rekao: "Imajući u vidu iskustvo od prošle godine kako smo igrali, moramo da budemo svesni da utakmica sigurno neće biti laka. Moramo da nastavimo da radimo svih 40 minuta i da igramo na nivou kako smo to radili u poslednjoj utakmici, uz veliko poštovanje za Zadar", zaključio je trener crno-belih.

Lakić dobro poznaje protivnika

MN Prees 

Arijan Lakić je u Partizan došao iz redova Zadra. Momak rođen 2000. je ostavio veliki trag u klubu iz Hrvatske, a sada može pomoći Partizanu pošto odlično poznaje rivala. Pred meč Lakić je rekao:"Bitna utakmica za nas posle duplog kola Evrolige. Treba da budemo fokusirani i da damo 100 posto, jer posle Evrolige na ovakvim utakmicama je najbitniji fokus. Nadam se da ćemo da odigramo što bolju utakmicu", zaključio je bek crno-belih.

Zadru nedostaje veština

MN Press 

Zadar je ABA ligu započeo sa dve pobede, ali su u poslednja dva kola anulirali svoj uspeh, najpre je Studentski centar bio bolji, a onda i Budućnost. Trener Danijel Jusup je pre susreta sa Partizanom izjavio: "Partizan je igrao evroligašku utakmicu protiv Makabija, videli smo ovde protiv Budućnosti da su to jake ekipe koje imaju izuzetan kvalitet. Nama je problem protiv malo čvršće obrane, nedostaje nam veština, moraćemo da se borimo da ostavimo malo bolji utisak i budemo što duže u utakmici. Nadam se da će i Mazalin biti spreman, videćemo kada se i Kalajžić vrati kako će to izgledati kada smo kompletni", rekao je Jusup.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić