Jokić dao 41 poen, ubacio sedam trojki, ali džabe! Njegov klub ga je izdao letos, da to boli

Katastrofalna politika Denver Nagetsa možda će Nikolu Jokića koštati još jednog šampionskog prstena i to dok igra košarku života.

Imagn Images / ddp USA / Profimedia

Denver je doživeo i drugi poraz ove sezone pošto je pred svojim navijačima poražen rezultatom 109:104, što će definitivno upaliti alarme u celom klubu. Odlazak jednog od ključnih igrača Kentavijusa Kaldvel-Poupa definitivno se oseti uprkos tome što srpski as Nikola Jokić nastavlja da pruža vanserijske partije, prosto je previše mana u igri Nagetsa.

Tako je Nikola Jokić prethodne noći dominirao i postigao je 41 poen, a imao je još o devet skokova, četiri asistencije, dve ukradene jednu blokadu i pet izgubljenih lopti, dok je takođe postavio i rekord karijere ubacivši čak sedam trojki. Šutirao je zaista fantastično (7/12), a poslednjom pogođenom je doneo tri poena razlike u predzadnjem minutu. Na 18 sekundi do kraja promašio je jedan od penala i rezultat je bio 105:104 za Kliperse, koji su potom lako došli do poena, da bi ostao bez snage i promašio trojku za izjednačenje i produžetak. Ali, daleko od toga da je krivac...

Džejms Harden je znalački izvukao u poslednjem minutu faulove i četiri penala, ali razloge poraza u timu Denvera ne treba tražiti u naročito inspirisanoj igri gostiju - isključivo je odgovornost u ostatku Jokićevog tima koji jednostavno nije ni blizu po kvalitetu. I to ih sada ozbiljno košta.

Nikola Jokić dao 41 poen  Youtube/NBA

Skor 0-2 svakako nije ono čemu su se nadali, ali uz ovakve partije Mareja (22 poena, pet asistencija) i Majkla Portera (devet poena, devet skokova, 0/6 za tri). možda je to i prava mera. Doprinos sa klupe ponovo je bio beznačajan, pošto su Strouter, Votson, Vestbruk i Šarić zajedno ubacili 11 poena. Posebno "bode oči" nula kod Vestbruka, koji je trebalo da predvodi drugu petorku, ali...

S druge strane kod Klipersa Norman Pauel je ubacio 37 poena (7/11 za tri), odlične partije pružili su i Harden sa 23 poena i 16 asistencija, dok nije ništa zameriti ni i Ivici Zupcu - 24 poena, 15 skokova.


Od srpskih igrača prethodne noći gledali smo samo dvojicu - Nikolu Jovića i Vasilija Micića u međusobnom duelu. Majami je pobedio u gostima Šarlot 114:106, a Jović je imao bolji učinak. Zabeležio je 10 poena, četiri skoka i šest asistencija, za skoro pola sata na parketu, dok je Micić igrao tri puta manje i "upisao" se tek jednom asistencijom uz šut 0/3.

NBA rezultati 26. i 27. oktobar:

  • Denver - L.A. Klipers 104:109
  • Šarlot - Majami 106:114
  • Detroit - Boston 118:124
  • Vašington - Klivlend 116:135
  • Čikago - Oklahoma 95:114
  • Memfis - Orlando 124:111
  • Minesota - Toronto 112:101
  • San Antonio - Hjuston 109:106
  • Finiks - Dalas 114:102
  • L.A. Lejkers - Sakramento 131:127

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić na detektoru laži  Twitter/Nuggets