Nikola Jokić svojom harizmom uvek privlači pažnju, opšte su poznata druženja sa Lukom Dončiće, zbog kojih gotovo svi uvek jedva iščekuju Ol-star mečev. A, ne znamo kako izgleda okupljanje još momaka sa prostora bivše Jugoslavije? Jedan od susreta koji će zauvek pamtiti opisan je i u romanu o Nikoli Jokiću "Zašto tako ozbiljno".
Bilo je to jedne večeri u restoranu "Tri mosta". Nikola Jokić, Boban Marjanović, Vlatko Čančar, Goran Dragić, Luka Dončić i Nikola Vučević bili su prava atrakcija. U početku nisu želeli da privlače pažnju, ali je veče teklo u takvom pravcu, da je bilo nemoguće ne primetiti momke iz bivše Juge. Bili su u blizini i Mark Gasol, tada igrač Toronta, ali i Rudi Gober, ali su nekako izbegli druženje sa ovim timom.
Pokušali u momci sa Balkana da dovedu legendarne košarkaše za svoj sto, a kako piše u knjizi "iznervirani zbog njihove tvrdoglavosti, ekipa je počela da dobacuje psovke na srpskom preko bašte na otvorenom. Gasol koji zna srpski je uzvratio, a Vlatko Čančar kasnije se potvrdio da razume kolege, pa je rekao 'mislim, da smo bili preintenzivni za njih'", stoji u knjizi.
Kako je sve počelo?
Ispričao je Vlatko Čančar svoju stranu priče. "Niko tada nije bio zainteresovan za alkohol", pripovedao je Slovenac, a onda i dodao da u prvoj porudžbini posustao "hoću dupi mohito", poželeo je Slovenac. Tako je sve počelo...
"Muzika u restoranu je bila suptilna i nije bila dovoljna. Nedugo zatim svaki od igrača birao je pesmu za stolom. Kad jačina zvuka nije mogla da parira njihovoj narastućoj energiji, poslali su Čančara po zvučnik", stoji u knjizi. "Čim se vratio 'stari su se pogoršale', ispričao je Vučević. 'Emocije su nas dovele do slavlja'".
"'Nikad ne pričamo o politici', rekao je Vučević. 'Naša muzika je zaista veoma emotivna', objasnio je Vučević. Nedugo zatim ekipa je ustala i glasno zapevala pesme koje zna napamet. 'Kad puštamo muziku imamo jednu igru, zove se kolo', rekao je Marjanović. 'Niko ništa ne zna... znamo tek par koraka i to je to... Nikola je talentovan u mnogo čemu, ali ne zna da igra kolo'".
Kako se završila zabava?
"'Samo smo napravili sjajnu zabavu ni iz čega', rekao je Vučević. Restoran je bio nespreman za tu improvizovanu balkansku zabavu, jer je u baru ponestalo alkohola. Prema Čančarevim rečima, pili su sve što im je bilo na raspolaganju. Ekipa se zabavljala do duboko u noć, sve dok restoran nije morao da se zatvori."
"'Naša muzika se čula na sve strane', pričao je Boban uz osmeh. Niko nije bio spreman da se vrati u hotelske sobe. Ekipa je krenula ka bazenu, koji je teorijski bio zatvoren, ali privlačan. Isto je važilo i za tobogan. 'Tobogan nije imao vodi, pa je bio suv', rekao je Čančar.
Niko nije želeo da se spusti niz tobogan, Boban je bio prevelik, ali Jokić i Dončić bili su jedini hrabri. "Jokić je bez problema skočio u vodi niz tobogan. Dončić je, međutim, insistirao da se spusti na stomaku. Čančar je ponovio zvuk škripanja kože svog sunarodnika. Dončić je klizao po suvom toboganu i to mu je ostavilo modricu", objašnjava se u knjizi.
Bonus video: