Iza Dušana Borkovića je više nego turbulentna godina u svakom smislu.

Uz mnogo problema i trzavica završio je takmičenje u TCR svetskom šampionatu na osmoj poziciji, imao je mnogo "defekata" na automobilu "alfa romeo Đulijeta" i sve je to uticalo da prelomi da pređe u novo takmičenje - TCR Evropa.

Njegov novi tim je "Target", koji je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. bili prvi šampioni TCR Internešnal serije, a 2016. i 2017. prvaci TCR Nemačka, sa Džošom Filesom.Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016. (Borković je bio šampion ETCC-a 2015.), i talentovani Ris Bar iz Severne Irske.

TCR Evropa startuje 6. maja u Francuskoj na stazi Pol Rikar, a završava 21. oktobra u Barseloni, na Katalunji. Biće sedam trka, a jedna runda takmičenja ima dve trke u trajanju od 25 minuta.

Pred početak sezone, Borković se tradicionalno družio sa novinarima srpskih medija, obećavši da će, kao i uvek, dati sve od sebe, iako će konkurencija biti jaka, ali i velika (mmoguće da će na stazi biti i do 40 vozača!).

"Mnogo toga se dešavalo u prethodnoj sezoni, mnogo toga i iza kulisa, ono što vi niste mogli da vidite...", osvrnuo se Duca na TCR svetski šampionat i okrenuo se potom budućnosti:

"Želeo sam da se takmičim u dobrom automobilu, da budem konkurentan. Evo, proteklog vikenda 'alfa' je u Marakešu bila ubedljivo poslednja, iako ima dva odlična vozača. Zato sam odlučio da pređem u drugo takmičenje. Target je odličan tim, a 'hjundai' ima odličan automobil".

Rekao je i da ima određenih problema u vezi sa sedenjem u automobilu, jer su mu pedale preblizu, ali da će mehaničari probati da mu to nameste.

Ima još jedan problem - nedavno je zadobio povredu desne noge i ta povreda ga i dalje muči.

„Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja jedva čekam da sve počne. Siguran sam da sam doneo najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u Target competition tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hjundai automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći", rekao je Borković.

Obećava veliku borbu, onako kako smo od njega navikli. 

"Cilj mi je TOP 5", rekao je Borković.

MONDO/Predrag Vujić Dušan Borković