Odbojkašice, Liga nacija: Srbija - Tajland 3:1
MN Press 

Odbojkašice Srbije dobro su započele drugi turnir Lige nacija u Makau.

Na startu su savladale selekciju Tajlanda, rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 25:23, 19:25, 25:19.

Izabranice Zorana Terzića vodile su žestoku bitku na terenu. Odlično su počele, ali su u drugom setu teškom mukom napravile preokret (gubile 11:18), dok im u trećem to nije pošlo za rukom. Tajlanđanke su napravile veliku prednost i smanjile na 2:1 u setovima, a zatim su odbojkašice Srbije sredinom poslednjeg dela igre dodale gas i završile uspešno posao.

Selektor Srbije rekao je da je na meču protiv Tajlanda, na kojem se izdvojila Tijana Bošković sa čak 29 poena, bio dobar samo rezultat.

"Sigurno da ne možemo da budemo zadovoljni našom igrom. Nije to ni bilo ni blizu onoga što očekujemo, a ni blizu onog što nam treba da bismo napravili uspeh u Ligi nacija. Jedini što je dobro je pobeda i tri boda, ali nadam se da ćemo već od sledeće utakmice igrati bolje, to nam je potrebno kako bismo bismo mogli da savladamo rivale koji su jači od Tajlanda", poručio je Terzić.

Srbiji već u sredu predstoji meč drugog kola protiv Poljske.

"Sledi meč sa Poljskom u kojem se nadam mnogo boljem izdanju moje ekipe i naravno pobedi", rekao je selektor Srbije.

Taj meč na programu je sutra od 11.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok će odbojkašice Srbije u poslednjem duelu u Makau, u četvrtak od 14 sati, igrati sa Kinom.