Evropska rukometna federacija preti suspenzijom reprezentaciji i klubovima u BiH
MONDO/Samir Cacan 

Evropska rukometna federacija (EHF) dala je rok do 20. avgusta da se reši situacija u Rukometnom savezu BIH, u suprotnom će savez, ali i klubovi biti suspendovani.

Iz kancelarije predsednika EHF upućeno je oštro pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova u vezi sa situacijom u RS BiH u kojem se navodi da EHF ima potpune informacije o stanju u RS BiH kada su u pitanju pravni, finansijski i organizacioni aspekt, a da je odlaskom generalnog sekretara koji je bila poslednja kontaktna tačka, čak i bez svoje kancelarije, odlučujući korak na odgovornim telima u BiH koja se moraju uključiti kako bi se izbegla ozbiljna šteta za rukomet i reputaciju RS BiH u svetu sporta, prenosi "Avaz".

To znači da ukoliko se situacije ne promeni, nijedan tim iz BiH neće moći da učestvuje u EHF takmičenjima ove sezone, ali ni reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Upravni odbor EHF će morati da suspenduje BiH na narednoj sednici sredinom septembra što će imati posledice za sve predstavnike na tehničkom i takmičarskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama.

EHF očekuje jasan stav do 20. augusta, a paralelno sa ovim pismom EHF će upoznati i Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF) sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odogovorna lica u prethodnom periodu.