Evropsko prvenstvo u atletici
MONDO/Stefan Stojanović Ivana Španović u Atletskoj dvorani u Beogradu

Na Evropskom prvenstvu u atletici u Berlinu Srbija će imati 12 takmičara.

Direktor ASS Slobodan Branković očekuje da će se srpski tim okititi makar jednim odličjem u Nemačkoj, a ističe da je uspehu najbliža Ivana Španović u skoku u dalj.

"Naša reprezentacija je šarenolika, imamo i debitanata. Iako smo na svakom od tri poslednja šampionata Evrope osvojili po dve medalje, nismo atletska velesila da bih nešto obećavao. Verujem, ipak, da će Ivana Španović, koja brani titulu iz Amsterdama, zlatom obradovati celu naciju i nas koji radimo za atletiku", rekao je Branković.

On je ocenio da je Španovićeva najdominantnija atletičarka na svetu u poslednjih nekoliko godina.

"Neće joj biti lako, tu su dve Nemice i dve Britanke. Njih pet su na nivou od sedam metara, pa će medalja u Berlinu biti izuzetno skupa. U poslednje tri ili četiri godine, niko nije napravio ono što su Ivana i njen trener Goran Obradović učinili", istakao je direktor ASS.

Srbiju će na takmičenju u Nemačkoj, koje je na programu od 7. do 12. avgusta, predstavljati Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Marija Vučenović i Vedran Samac (bacanje koplja), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dušica Topić (50 km hodanje), Amela Terzić (1.500 m), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400 m) i Emir Bekrić (400 m prepone).

"Očekujem dosta finala. Ako naši atletičari budu na nivou svojih najboljih rezultata, verujem da neka od tih finala mogu da se pretvore u iznenađujuće medalje", naveo je Branković.