Kraj sezone u TCR Evropa šampionatu!

Najbolji srpski automobilsita Dušan Borković je u generalnom plasmanu na kraju zauzeo odlično treće mesto, a druga pozicija mu je izmakla "za dlaku" pošto je na poslednjoj trci voženoj na stazi "Katalunja" u Barseloni - ostao bez plasmana.

Kako se navodi u saopštenju njegovog tima, na stazi se desio "nezapamćeni incident u kojem su ga čak trojica vozača namerno izbacila sa staze".

Da je Borković uspeo da se nađe među deset najboljih u Barseloni, završio bi sezonu kao drugoplasirani, postojao je i scenario po kom je mogao i do titule, ali je i bez obzira na to njegova godina u TCR Evropa bila impresivna.

Najzaslužniji je i što je njegov tim u plasmanu "konstruktora" zauzeo drugu poziciju - pošto je na svom saldu sakupio više bodova nego ostala trojica klupskih kolega zajedno.


Već posle nekoliko krivina u prvom krugu trke u Barseloni - tandem Hell racing tima u Hondama Fajls i Taši zakucali su se u Borkovića, gotovo ga izbacivši sa staze, da bi posle nekoliko sekundi, potpuno nesportski Mikel Askona udario Hjunai srpskog vozača, okrenuvši ga i poslavši pravo na Tašija, pa su obojica izleteli van staze, navodi se u saopštenju njegovog tima.

To nije prvi taav incident tokom ove sezone kada su Borkoviću oduzimani bodovi.

TCR šampionat: Dušan Borković treći u Evropi
MONDO/MN Press 


Borković je istakao da "ne može reći da je srećan", ali da ne može da vrati vreme i da je dobro što je makar završio kao trećeplasirani u generalnom plasmanu.

"Na početku godine, slobodno mogu reći, da sam bio najveći kandidat za titulu, i po vožnji, i po brzini, i po pobedama. Ali mnogo toga se desilo na moju štetu, pa sam na kraju ipak dokazao koliko vredim. Videćemo za sledeću godinu, imam veliku želju da ostanem u ovom šampionatu i vratim titulu, imam dosta neraščišćenih računa"
, poručio je Dušan Borković posle neobične trke.", rekao je Borković posle trke.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.