"Jakša, nemoj posle da bude - džaba smo krečili", zadirikivao je selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić reprezentativca Nikolu Jakšića, koji je zajedno sa nekolicinom saigrača prekinuo pripreme za završni turnir Svetske lige u Beogradu, kako bi učestvovao u humanitarnoj akciji i pomogli školi za decu ometenu u razvoju u centru grada.

Po pravom paklu od vremena, vaterpolisti su privremeno zamenili kapice molerskim kacigama (doduše, bile su im broj manje), na opšte oduševljenje selektora, koji se raspitivao kod novinara iz televizijskih kuća kada će ići TV prilozi.  

I to svedoči o dobroj atmosferi među "delfinima", koji se pripremaju za turnir Svetske lige na Tašmajdanu, i to će biti prva prilika da se obezbedi direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

POGLEDAJTE AKCIJU

Humanost vaterpolista Srbije odavno je dokazana i potvrđena. Vaterpolo savez Srbije je, u saradnji sa građevinskom kompanijom "Jadran", pomogao obnovu dotrajalog krova na zgradi Osnovne škole "Dragan Kovačević" u strogom centru Beograda. Celokupan iznos donacije je 1,3 miliona dinara. a radovi na rekonstrukciji krova trebalo bi da budu završeni do kraja jula.

Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nemanja Vico danas su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta ove osnovne škole.

"SVAKO DETE JE ROĐENO ZA VELIKA DELA"

"Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva. Želimo da učestvujemo u njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari. Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde“, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić.

Nikola Jakšić je izdržao sva "peckanja" selektora i nakon što je odložio molerski alat stao je pred kamere:

"Veoma mi je drago što smo zamenili kapice ovim kacigama, bar privremeno, i pomogli ovoj deci i treba uvek skretati pažnju javnosti na njih i njihove potrebe i uslove odrastanja", rekao je vaterpolista Nikola Jakšić, koji je pre nekoliko dana sa mađarskim Ferencvarošem osvojio titulu klupskog prvaka Evrope.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

undefined vaterpolisti

Podrška ovoj maloj školi velikog srca koja se punih50 godina bori da svakom učeniku obezbedi najkvalitetnije obrazovanje i spremi ga za nastavak školovanja jedna je u nizu akcija kojom Vaterpolo tim i savez žele da skrenu pažnju na značaj inkluzije i uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u normalne tokove društva.

Školu pohađa 150 učenika, raspoređenih u 19 odeljenja od prvog do osmog razreda i dve grupe predškolaca sa smetnjama u razvoju, koji pohađaju ovu instituciju.

Vidno uzbuđena direktorka ove obrazovne ustanove Silvana Pešić nije imala dovoljno reči zahvalnosti za vaterpoliste:

"Mnogo nam ovo znači, mnogo nam znači pružena ruka i hvala vam što ste ovde. Želim da zahvalim Vaterpolo savezu Srbije i selektoru Dejanu Saviću na izuzetno plemenitom gestu i naporima da nam obezbede donaciju kompanije Jadran, kojom će biti saniran dotrajali krov", rekla je ona i nastavila:

"Posebno smo zahvalni jer je Savez iskoristio veliku pažnju javnosti koju pobuđuje Svetska liga da stavi akcenat na rad i uspeh učenika sa smetnjama u razvoju. Naši đaci su u ovoj školskoj godini izvojevali pobede na takmičenjima iz srpskog jezika, istorije, pevanja, stonog tenisa i bagmintona. Oni su istinski šampioni baš kao i naši vaterpolisti, i ulaganje u njihovo obrazovanje i kvalitetno odrastanje je ulaganje u nove uspehe koji ih zasigurno očekuju", rekla je Silvana Plavšić.

PODSETITE SE NAŠIH REPORTAŽA O DECI I OSOBAMA SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Kafić "Zvuci srca"

MODNA REVIJA "PREPOZNAJ ME"