Sledi ono pravo!

Posle rutinskih pobeda protiv Angole u prvom kolu i zatim Kube u drugom, svi u ženskoj rukometnoj reprezentaciji Srbije svesni su da više nema lakih protivnika na Svetskom prvenstvu u Japanu.

To je glavna poruka selektora Ljubomira Obradovića pred duel protoiv Norvežanki u utorak od 12.30 časova po vremenu u našoj zemlji.

"Čekaju nas jako teške i zahtevne utakmice u četiri dana. Suviše je trošiti reči na kvalitet Norveške i sistem koji godinama gaje, koliko su proizveli igračica i trofeja. Norveška je uvek Norveška, da ne bude zabune, da li je jedno ime tu ili ne, to je njima nebitno. Imaju sistem koji godinama forsiraju i ne menjaju. Biće jedna ozbiljna i teška utakmica", rekao je Obradović.

Značaj onoga što dolazi odlično shvataju i rukometašice.

"Očekujemo teške utakmice, velike protivnike, spremamo se već duže vreme za njih, očekujemo pozitivne rezultate. Norvežanke poznajem jako dobro, igrala sam i sa njima i protiv njih. Kidaju do kraja, to je mentalitet koji nikada ne odustaje, ne zna za poraz. Oni će ući 110 odsto u utakmicu, a mi moramo da uđemo sa 200 odsto. Svaka lopta će biti važna, do samog kraja će biti značajno. Teška utakmica je ispred nas", rekla je srednji bek reprezentacije Kristina Liščević.

Golman Jovana Risović ocenila je da je najzahtevniji period utakmica pred ekipom.

"Svi znamo ko je Norveška. Imamo taktiku, motiva nam ne nedostaje, spremićemo se najbolje za sve preostale mečeve", rekla je Risovićeva.

Pivotmen Slađana Pop Lazić istakla je da ekipa ima želju da novom pobedom obraduje naciju.

"Daćemo sve od sebe, voleli bismo da obradujemo Srbiju još jednim lepim jutrom. Ništa ne obećavamo, jer svi znamo da je Norveška svetski i evropski šampion, jedan od favorita i na ovom prvenstvu, kompletna na svim pozicijama. Dobro su krenule", rekla je Pop Lazić.

Posle duela protiv Norvežanki, naš tim igraće na Svetskom prvenstvu u Japanu protiv Holanđanki u četvrtak u 10 časova i protiv Slovenki u petak u 7. Druga faza Svetskog prvenstva počeće u nedelju i nadamo se da ćemo naše rukometašice gledati i u njoj.

Grupa A

Parovi 3. kola

u utorak

Holandija - Kuba 7
Slovenija - Angola 10
Norveška - Srbija 12.30

Tabela: Norveška 4, Srbija 4, Holandija 2, Slovenija 2, Angola 0, Kuba 0.

Plasman u narednu, "glavnu" fazu Svetskog prvenstva izboriće po tri ekipe iz četiri grupe.