Dok je reprezentacija Srbije pobeđivala Hrvatsku na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u Beogradu, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (37) gledao je meč iz prvog reda.

Nekadašnji lider "delfina" bio je kapiten nekim igračima iz aktuelnog sastava reprezentacije i sa njima je 2009. doneo Srbiji svetsku titulu. Jedan od njih bio je Filip Filipović (32), njegov naslednik, aktuelni kapiten i najbolji vaterpolista na svetu.

Posle utakmice, Filipović i Udovičić proveli su vreme u razgovoru i zajedno su došli pred novinare.

"Zaista je bila privilegija biti kapiten mladim momcima koji su tada debitovali na velikoj sceni i postali veliki šampioni. Možda nismo ni svesni kakve veličine imamo poput Filipovića, koji je u vaterpolu ono što su Mesi i Ronaldo u fudbalu", rekao je Udovičić, i dodao da je bilo zadovoljstvo gledati kako sada stasavaju neki novi asovi.

Filipović se, dok je Udovičić govorio samo smeškao, a na pitanje kako je bilo u Rimu kratko je rekao: "Bilo je ovako", spustio je Filipović glavu na rame Udovičiću sa aluzijom kako su putovali u Rim.

On je prokomentarisao i večerašnju pobedu protiv Hrvatske.

"Posle priprema u Americi logično je da smo malo sporije krenuli, ali raduje me što smo bili efikasni i što su mladi iskoristili šansu", istakao je Filipović.