Vaterpolisti Srbije su ušli u poslednju fazu priprema pred Evropsko prvenstvo, pošto će takmičenje za njih početi u utorak. Poslednji treninzi pre odlaska u Mađarsku obavljaju se u Novom Sadu.

Selektor Dejan Savić je objavio konačan spisak putnika u Budimpeštu, a srpski vaterpolisti su danas dva puta trenirali. Nakon jučerašnjeg trening meča protiv Crne Gore, to su poslednji termini za dodatno uigravanje reprezentacije.

Na Evropskom prvenstvu Srbija se nalazi u grupi B, gde će joj rivali biti Rumunija, Holandija (ili Nederland) i Rusija. Upravo ćemo protiv Rusa odigrati prvi susret, u utorak od 17:30.

U reprezentaciji Srbije vlada dobra atmosfera, što se može videti i po izjavama koje su dali vaterpolisti. Sa medijima su razgovarali predsednik saveza Viktor Jelenić, kao i vaterpolisti Dušan Mandić i Filip Filipović, čiju izjavu možete pogledati na linku.

Dušan Mandić, jedan od najboljih vaterpolista srpske reprezentacije, izjavio je da drugo mest ona Evropskom prvenstvu ne bi bilo neuspeh, ali i da takmičenje u Mađarskoj nije prioritet.

''Glavni cilj za ovu godinu su Olimpijske igre u Tokiju. Na Evropskom prvenstvu možemo da osvojimo petu uzastopnu titulu. Grupa je malo lakša nego na prethodnim prvenstvima, što znači da će nam biti teže u četvrtfinalu'', rekao je Mandić.


Predsednik VSS Viktor Jelenić je dodao da će na Evropskom prvenstvu biti teško, ali da Srbija uvek ima najviše ciljeve na ovakvim takmičenjima. Kompletnu izjavu možete poslušati ispod.


Reprezentativci Srbije će u nedelju krenuti iz Novog Sada za Budimpeštu. Očekuje se da već u ranim popodnevnim satima tim stigne u hotel. Istog dana će na Evropskom prvenstvu u Budimpešti takmičenje početi vaterpolistkinje Srbije koje su ranije već otputovale u susednu zemlju.

Pogledajte i izjavu selektora Savića.