/od reportera MONDA sa Evropskog prvenstva u Budimpešti - Milutina Vujičića/

Kada smo se tri sata pred najvažniji događaj dana, utakmicu četvrtfinala EP između Srbije i Španije, uputili na "Dunav arenu" nismo očekivali da ćemo videti mnogo srpskih navijača, posebno zbog toga što je u Budimpešti nekoliko stepeni ispod nule, ali…

Na naše iznenađenje ugledali smo u jednom automobilu šal Crvene zvezde i majicu Srbije, ali nismo očekivali da je vlasništvo jednog - SIRIJCA!


Raspoloženi i nasmejani Avad Alalvi odmah je prekinuo ručak na parkingu, istrčao iz svojih kola i oduševio nas poznavanjem srpskog sporta koji mu je blizak zbog Jugoslavije, a Srbiju posebno poštuje zbog odnosa dve zemlje.

"Samo Zvezda!", rekao nam je Avad koji je spremio rikvizite za današnji meč i "pucao" je od optimizma da će Srbija bez ikakvih problema "potopiti" Špance.

Objasnio je da radi u Budimpešti i da otkad zna za sebe podržava Srbiju, a nasmejao se na našu konstataciju da zbog sličnog izgovora na engleskom - desi se da ljudi sa Zapada pomešaju Siriju i Srbiju, što je za njega svejedno pošto su mu obe zemlje u srcu.

UŽIVO Srbija - Španija vaterpolo Evropsko prvenstvo Avad Alalvi Sirijac navija za Srbiju FOTO
MONDO/Uniqa 


"Vašu zemlju sam zavoleo još u doba Jugoslavije, zbog bratskih odnosa dve zemlje. Rezervisao sam karte i za polufinale, ubeđen sam da dobijamo danas!", rekao je Avad.

Uz ovakvu podršku, naši vaterpolisti ne smeju da razočaraju!

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu Srbije i Španije uživo iz Budimpešte (17.30).